Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden

Parkeerterrein gemeentehuis afgesloten tot en met 10 januari 2024

Vanaf 3 december 2023 14.00 uur tot en met 10 januari 2024 17.00 uur kunt u niet parkeren op het terrein voor het gemeentehuis.

Aanslag gemeentelijke belastingen

De gemeente stuurt eind februari de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking. Hierop staan: rioolheffing, afvalstoffenheffing, onroerende en roerende zaakbelasting (OZB en RZB), grafrechten en de WOZ-waarde. U ziet alleen de belastingen die op u van toepassing zijn. U kunt een aantal zaken online regelen door in te loggen met DigiD.  Bedrijven kunnen inloggen met RSIN-nummer en aanslagnummer.

Belastingen regelen

Belastingzaken regelen

U kunt een aantal belastingzaken online regelen  door in te loggen met DigiD. Bedrijven kunnen inloggen in met RSIN-nummer en aanslagnummer.

Berichtenbox MijnOverheid

Gebruikt u de Berichtenbox van MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen alleen digitaal en niet per post. Houd eind februari uw Berichtenbox in de gaten.

Wilt u uw post weer op papier ontvangen? Log dan in op MijnOverheid en vink bij Instellingen het ontvangen van digitale post uit voor de gemeente Gooise Meren. 

Betalen van de belastingen

De aanslag rioolheffing, afvalstoffenheffing, onroerende en roerende zaakbelasting (OZB en RZB), grafrechten en de reclamebelasting kunt u op 2 manieren betalen:

  • In 10 keer betalen, via automatische incasso
  • In 1 keer (uiterlijk 6 weken na de datum van de aanslag)

Wilt u in 1 keer betalen? Maak het bedrag dan over op bankrekeningnummer NL94 BNGH 0285167022, op naam van gemeente Gooise Meren, onder vermelding van het aanslagnummer.

Betalingsregeling

Kunt u de aanslag niet (in 1 keer) betalen? Neem dan contact op met de gemeente via 035 207 00 00 om een betalingsregeling af te spreken.

Te laat betaald

Heeft u de belastingen nog niet (helemaal) betaald  en is de laatste vervaldatum verstreken? Dan krijgt u een herinnering.  Moet u na de vervaldatum van de herinnering nog steeds geld betalen? Dan krijgt u een aanmaning en mogelijk een dwangbevel.

Een aanmaning en dwangbevel kosten extra geld. Het bedrag dat u moet betalen kan daardoor snel hoger worden.  Betaal daarom op tijd of neem op tijd contact op met de gemeente om een betalingsregeling af te spreken. 

Aanmaning

Als u na de herinnering niet betaald heeft krijgt u een aanmaning. U moet het bedrag dan binnen 14 dagen betalen. Extra kosten aanmaning: 

  • € 8 als het aanslagbedrag lager is dan € 454. 
  • € 18 als het aanslagbedrag € 454 of hoger is. 

Dwangbevel

Betaalt u de aanmaning niet? Dan krijgt u een dwangbevel van de gemeente per post. U heeft dan nog 2 dagen om te betalen. Extra kosten dwangbevel:

  • Minimaal € 46, maar mogelijk hoger. Dit is afhankelijk van het bedrag dat u nog moet betalen.  

Betaalt u het bedrag niet, dan krijgt een belastingdeurwaarder de opdracht het dwangbevel uit te voeren. Dit kan zonder vonnis van de rechter. Er kan beslag gelegd worden op (een deel van) uw inkomsten, salaris, uitkering, banktegoeden of op roerende en onroerende zaken. 

Deurwaarderskantoor Flanderijn

Meestal krijgt u post van de gemeente als u nog belastingen aan de gemeente moet betalen. Soms geeft de gemeente opdracht aan deurwaarderskantoor Flanderijn uit Rotterdam om de betaling te innen. Als dat zo is, dan ontvangt u ook een brief van het deurwaarderskantoor.

In deze brief staat altijd dat het kantoor in opdracht van gemeente Gooise Meren werkt. Ook staat hier over welke aanslag het precies gaat.