Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Aanslag gemeentelijke belastingen

Eind februari krijgt u de gecombineerde belastingaanslag van de gemeente. Hierop staan de belastingen die u moet betalen. Regel uw zaken via de Belastingbalie. Hier kunt u bijvoorbeeld uw belastingaanslag inzien of automatische incasso regelen. Log in met uw DigiD.

Naar de Belastingbalie

Gebruikt u de Berichtenbox van MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u de gecombineerde aanslag alleen digitaal in de Berichtenbox.

Wat u moet weten

Elk jaar krijgt u van de gemeente de WOZ-waardebepaling van uw woning en de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen. Dit zijn: 

U ziet alleen de belastingen die voor u belangrijk zijn. De gemeente stuurt de gecombineerde aanslag naar 1 van de bewoners, niet naar allemaal.

Belastingbalie

Via de Belastingbalie kunt u uw belastingzaken online regelen door in te loggen met DigiD. Als bedrijf kunt u inloggen met het RSIN-nummer en het aanslagnummer. 

Berichtenbox MijnOverheid

Gebruikt u de Berichtenbox van MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen alleen digitaal via de Berichtenbox. Houd daarom eind februari uw Berichtenbox in de gaten.

Wilt u uw post weer op papier ontvangen? Log dan in op MijnOverheid.nl en vink bij Instellingen het ontvangen van digitale post uit voor de gemeente Gooise Meren.

Gebruikt u de Berichtenbox niet? Dan ontvangt u een brief per post.

Betalen

U kunt de gemeentelijke belastingen op 2 manieren betalen: 

  • In 10 delen, via automatische incasso
  • In 1 keer (uiterlijk 6 weken na de datum van de aanslag)

Wilt u in 1 keer betalen? Maak het bedrag dan over op bankrekeningnummer NL94BNGH0285167022, op naam van gemeente Gooise Meren, onder vermelding van het aanslagnummer. Bent u uw aanslagnummer kwijt? Log dan in op de Belastingbalie, daar kunt u uw aanslagnummer vinden. 

Betalingsregeling

Kunt u de aanslag niet betalen? Neem dan contact op met de gemeente voor een betalingsregeling op maat. Neem contact op via 035 207 00 00. 

Te laat betaald

Betaalt u de belastingen niet op tijd? Dan krijgt u eerst een herinnering. Betaalt u de herinnering ook niet op tijd? Dan kan het bedrag snel hoger worden.

Aanmaning

Betaalt u de herinnering niet op tijd? Dan krijgt u een aanmaning. Extra kosten aanmaning: 

  • € 9 als het nog te betalen bedrag lager is dan € 454
  • € 19 als het nog te betalen bedrag hoger is dan € 454

U moet het nog te betalen bedrag en de kosten voor de aanmaning binnen 14 dagen betalen. 

Dwangbevel

Betaalt u de aanmaning niet op tijd? Dan krijgt u een dwangbevel per post. Extra kosten dwangbevel: € 49 of meer. Dit hangt af van het bedrag dat u nog moet betalen. 

U heeft 2 dagen om het dwangbevel te betalen. 

Deurwaarderskantoor Flanderijn

Betaalt u het dwangbevel niet? Dan krijgt een deurwaarder soms de opdracht om het dwangbevel uit te voeren. Dit kan zonder vonnis van een rechter. U krijgt dan een brief van het deurwaarderskantoor Flanderijn. In deze brief staat altijd dat de deurwaarder in opdracht van gemeente Gooise Meren werkt. Ook staat hierin over welke aanslag het gaat. 

Een deurwaarder kan beslagleggen op: 

  • Salaris
  • Uitkering
  • Banktegoeden
  • Roerende zaken (zoals een televisie of computer)
  • Onroerende zaken (zoals een huis)

Andere deurwaarder

Krijgt u een brief van een ander deurwaarderskantoor, bijvoorbeeld Channock Chase? Dan is het mogelijk dat deze deurwaarder voor een andere organisatie werkt. In de brief staat voor wie de deurwaarder werkt, bijvoorbeeld voor Waternet of voor de provincie. Neem in dat geval contact op met die organisatie.