Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Automatische incasso

U kunt uw belastingen in 10 keer betalen. U hoeft dan niet het hele bedrag in 1 keer te betalen. U kunt in 10 keer betalen via een automatische incasso.

Automatische incasso aanvragen, aanpassen of stoppen​​​​​​

Heeft u de gemeente al een keer toestemming gegeven voor een automatische incasso? Dan hoeft u niets te doen.

Wat u moet weten

Wilt u de belastingen in 10 keer betalen in plaats van in 1 keer? Vraag dan de automatische incasso aan.  U kunt alleen een automatische incasso aanvragen als het totaalbedrag van uw belastingaanslag lager is dan € 10.000.  

Voor uw aanvraag heeft u  uw DigiD nodig. Doorloop bij uw aanvraag voor de automatische incasso alle stappen. Aan het eind krijgt u een bevestiging dat u alle stappen succesvol heeft doorlopen. U kunt dan ook een ontvangstbevestiging downloaden. 

Automatische incasso KNAB, BUNQ en Van Lanschot Bankiers

Maakt u gebruik van de bank KNAB, BUNQ of Van Lanschot Bankiers? Het online regelen van automatische incasso is helaas niet mogelijk. Bel de gemeente voor een aanmeldformulier automatische incasso via telefoon 035 207 00 00.

Betalen

Doe uw aanvraag binnen 2 weken nadat u de belastingaanslag heeft ontvangen om in 10 keer te kunnen betalen. Vraagt u de automatische incasso later dan 2 weken na ontvangst van de aanslag aan? Dan betaalt u de belasting verdeeld over de maanden die nog over zijn. 

Het geld wordt aan het eind van de maand van uw rekening afgeschreven. 

Overlijden

Bij overlijden wordt de aanslag verlaagd. De gemeente stuurt hier een brief over. In deze brief staat hoeveel er op dat moment nog betaald moet worden. Dit bedrag schrijven we af van de rekening van de overledene, zolang de rekening niet geblokkeerd is.

Kunnen we geen geld meer afschrijven? Dan sturen we daarover een brief. De automatische incasso gaat dus niet over naar iemand anders.