Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. U kunt veel producten en diensten online aanvragen. Vrij inlopen kan niet, we werken alleen op afspraak.

Automatische incasso

Als u uw belasting gespreid wilt betalen, dan kunt u bij de gemeente automatische incasso aanvragen. Betalen gaat dan in gedeelten. Het bedrag gaat niet in 1 keer, maar in 8 keer automatisch van uw rekening af. Zorg bij het aanmelden dat u de gehele procedure doorloopt. U ontvangt een bevestigingsmail van de wijziging. Heeft u al eens een machtiging voor automatische incasso afgegeven, dan hoeft u niets te doen. Zorg bij iedere incasso voor voldoende geld op uw rekening.

Aanmelden of afmelden voor automatische incasso​​​​​​

Wat u moet weten

  • U kunt automatische incasso aanvragen als het totaalbedrag van de aanslag gemeentelijke belastingen hoger is dan € 80 en lager dan € 5.000
  • Bij automatische incasso gaat het bedrag in 8 keer automatisch van uw rekening af. Dit gebeurt aan het einde van de maand, vanaf eind maart tot en met oktober
  • Vraag de automatische incasso binnen 2 weken na de datum die op de aanslag gemeentelijke belastingen staat aan, dan kunt u er dit jaar nog gebruik van maken. Reageert u later, dan betaalt u het bedrag verdeeld over de termijnen van dat jaar die dan nog over zijn (minder dan 8 termijnen)
  • Heeft u een nieuw bankrekeningnummer? Geef het nieuwe nummer online aan ons door
  • Bij overlijden gaat automatische incasso niet over naar een ander persoon

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden