Afvalstoffenheffing

De Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) zamelt het afval in voor de gemeente Gooise Meren en verwerkt dit. Als inwoner betaalt u hier aan mee via de aanslag afvalstoffenheffing.

Wat u moet weten

Hoeveel afvalstoffenheffing u betaalt hangt af van het aantal personen in uw huishouden.

Afvalstoffenheffing
Woonsituatie Bedrag per jaar
U woont alleen € 172,48
U woont met anderen € 271,08 per perceel

Woonde u eerst samen met anderen en bent u in de loop van het jaar alleen gaan wonen? U krijgt dan automatisch geld terug.

Bekijk alle informatie in de verordening afvalstoffenheffing Gooise Meren 2018

Automatische incasso

Als u uw belasting gespreid wilt betalen, dan kunt u bij de gemeente automatische incasso aanvragen. Betalen gaat dan in gedeelten. Heeft u al eens een machtiging voor automatische incasso afgegeven, dan hoeft u niets te doen. Het bedrag gaat niet in 1 keer, maar in 8 keer automatisch van uw rekening af. Zorg bij het aanmelden dat u de gehele procedure doorloopt, u ontvangt een bevestigingsmail van de doorgevoerde wijziging. Zorg ook bij iedere incasso voor voldoende geld op uw rekening.

Aanmelden of afmelden voor automatische incasso

Bezwaar maken

U kunt bezwaar maken tegen de aanslag.

Verhuizing

  • Bent u vertrokken uit gemeente Gooise Meren? Of heeft u plannen te gaan verhuizen? Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u bent gaan wonen. U betaalt niet over de maanden dat u niet meer in gemeente Gooise Meren woont
  • Verhuist u binnen de gemeente Gooise Meren? Dan ontvangt u het volgende jaar pas een aanslag voor het nieuwe adres