Overbelast door zorg voor kind

Heeft uw een kind een beperking en elke dag extra zorg nodig van u? Bent u daardoor overbelast? Of kunt u uw andere kind(eren) daardoor niet genoeg aandacht geven? Als uw omgeving u niet kan helpen, dan kan de gemeente Gooise Meren jeugdhulp inzetten. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen doen.

Contact opnemen

Wat u moet weten

Als uw kind een beperking heeft en u bent overbelast door de zorg voor uw kind, neem dan contact op met de gemeente. Onze jeugdconsulenten helpen u graag verder. Samen met u bekijken we het probleem, geven we advies en zetten als dat nodig hulp in.

Iedere gezinssituatie is uniek. Daarom bekijken we graag met u welke hulp het beste past bij u en uw kind. De gemeente werkt met verschillende zorgaanbieders, waardoor er meestal een goede oplossing gevonden kan worden. Wat wij bijvoorbeeld kunnen regelen is een dagactiviteit of logeerweekend.

Dagactiviteit of zorgweekend

Bij een dagactiviteit of logeerweekend is uw kind even weg van huis. U hebt dan de ruimte om andere dingen te doen, zonder de extra zorg voor uw kind. Uw kind kan tijdens de dagactiviteit of het logeerweekend ook werken aan doelen zoals betere sociale vaardigheden of beter voor zichzelf kunnen zorgen.

De kosten van deze jeugdhulp zijn voor de gemeente.

Contact

Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of 035 207 00 00.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden