Moeite in omgang leeftijdsgenoten

Sommige kinderen hebben moeite in de omgang met anderen omdat ze verlegen zijn of gepest worden. Andere kinderen worden juist snel boos of agressief omdat ze niet kunnen omgaan met conflicten. Vindt uw kind het moeilijk om met leeftijdsgenoten om te gaan? Dan kan een sociale vaardigheidstraining (Sova-training) van de organisatie Jeugd en Gezin helpen.

Contact opnemen met Jeugd en Gezin

Wat u moet weten

Sociale vaardigheidstraining Jeugd en Gezin

Maak eerst een afspraak met de organisatie Jeugd en Gezin. Jeugd en Gezin biedt sociale vaardigheidstrainingen (Sova-trainingen). Samen met u bekijkt een medewerker welk probleem uw kind precies heeft in de omgang met leeftijdsgenoten en krijgt uw kind de Sova-training die het beste daarbij past. Er zijn Sova-trainingen die zich richten op het vergroten van sociale vaardigheden, zodat kinderen weer mee kunnen doen aan clubjes of een teamsport en vrienden kunnen maken. Andere trainingen leren kinderen juist weerbaarder te worden tegen pesten. Deze trainingen zijn gratis.

De gemeente

Als u en Jeugd en Gezin tot de conclusie komen dat er geen geschikte Sova-training is voor uw kind, neem dan contact op met de gemeente. Onze jeugdconsulenten helpen u graag verder. Samen met u bekijken we het probleem, geven we advies en zetten we als dat nodig is een dagactiviteit in voor uw kind.

Dagactiviteit

De gemeente kan een dagactiviteit inzetten. Dat is een plek waar kinderen leren contact te krijgen en onderhouden met anderen, weerbaar te worden en leren om te gaan met bijvoorbeeld conflicten. Een dagactiviteit helpt uw kind op weg om uiteindelijk weer mee te kunnen doen met gewone hobby- en sportclubjes. Als er voor uw kind een dagactiviteit ingezet moet worden, dan betaalt de gemeente de kosten.

Contact

Jeugd en Gezin

Neem contact op met Jeugd en gezin

Gemeente Gooise Meren

Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of 035 207 00 00.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden