(Water)toeristenbelasting

Overnacht u in gemeente Gooise Meren? En woont u hier niet? Dan betaalt u toeristenbelasting of watertoeristenbelasting. Heeft u bijvoorbeeld een hotel, jachthaven of een bed en breakfast? Dan int u toeristenbelasting of watertoeristenbelasting en draagt u het weer af aan de gemeente.

Particulieren

Toeristenbelasting

Overnacht u in een hotel, vakantiehuisje of op een camping in gemeente Gooise Meren? En woont u niet in de gemeente? Dan beschouwt de gemeente Gooise Meren u als een toerist. Ook als u om een zakelijke reden in gemeente Gooise Meren bent. U betaalt dan toeristenbelasting. Deze is inbegrepen bij de kosten voor de overnachting.

Watertoeristenbelasting

U betaalt watertoeristenbelasting als u met uw boot of schip een ligplaats inneemt en overnacht in gemeente Gooise Meren.

Ondernemers

Bent u de eigenaar van bijvoorbeeld een hotel, pension, recreatiewoning, camping of jachthaven? En biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? U int dan toeristenbelasting of watertoeristenbelasting voor de gasten in uw verblijf die niet in de gemeente Gooise Meren wonen. Deze draagt u vervolgens af aan de gemeente Gooise Meren.

U ontvangt elk jaar een aangifteformulier. Daarmee geeft u het aantal overnachtingen van toeristen door. Op basis daarvan betaalt u de toeristenbelasting of watertoeristenbelasting over dat jaar.

Start u een bed en breakfast? Geef dit door aan de gemeente Gooise Meren.

Kosten

U betaalt € 1,70 per persoon per nacht.

Bekijk de verordening toeristenbelasting Gooise Meren 2018

Bekijk de verordening watertoeristenbelasting Gooise Meren 2018