(Water)toeristenbelasting

Overnacht u in gemeente Gooise Meren? En woont u hier niet? Dan betaalt u toeristenbelasting of watertoeristenbelasting. Heeft u bijvoorbeeld een hotel, jachthaven of een bed en breakfast? Dan int u toeristenbelasting of watertoeristenbelasting en draagt u het weer af aan de gemeente.

Particulieren

Toeristenbelasting

Overnacht u in een hotel, vakantiehuisje of op een camping in gemeente Gooise Meren? En woont u niet in de gemeente? Dan beschouwt de gemeente Gooise Meren u als een toerist. Ook als u om een zakelijke reden in gemeente Gooise Meren bent. U betaalt dan toeristenbelasting. Deze is inbegrepen bij de kosten voor de overnachting.

Watertoeristenbelasting

U betaalt watertoeristenbelasting als u met uw boot of schip een ligplaats inneemt en overnacht in gemeente Gooise Meren.

Ondernemers

Bent u de eigenaar van bijvoorbeeld een hotel, pension, recreatiewoning, camping of jachthaven? En biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? U int dan toeristenbelasting of watertoeristenbelasting voor de gasten in uw verblijf die niet in de gemeente Gooise Meren wonen. Deze draagt u vervolgens af aan de gemeente Gooise Meren.

U ontvangt elk jaar een aangifteformulier. Daarmee geeft u het aantal overnachtingen van toeristen door. Op basis daarvan betaalt u de toeristenbelasting of watertoeristenbelasting over dat jaar.

Start u een bed en breakfast? Geef dit door aan de gemeente Gooise Meren.

Kosten 2019

U betaalt € 1,74 per persoon per nacht.

Bekijk de verordening toeristenbelasting Gooise Meren 2019​​​​​​​

Bekijk de verordening watertoeristenbelasting Gooise Meren 2019​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden