Ondersteuning bij werk vinden

Iedereen die kan werken maar het zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De Participatiewet zorgt ervoor dat mensen met een bijstandsuitkering of met een ziekte of handicap sneller en gemakkelijker aan het werk gaan (participeren). De gemeente helpt u daarbij.

Neem contact op met de gemeente​​​​​​​​​​​​​​

U zoekt een baan

Als u een uitkering aanvraagt of al krijgt, gaat de gemeente ervan uit dat u er alles aan doet om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Wij helpen u daarbij en werken daarvoor intensief samen met werkgevers in Gooise Meren. Met elkaar zorgen we ervoor dat er meer banen, stageplekken en leerwerk-trajecten komen. Want werken is belangrijk om mee te blijven doen aan de samenleving.

Wat mag u van ons verwachten?

Iedereen die een uitkering heeft en kan werken ontvangt van de gemeente een uitnodiging voor Gooise Meren Werkt!. In wekelijkse groepsgesprekken krijgen deelnemers inzicht in hun eigen situatie en in die van andere deelnemers. Het gaat dan om opleiding, arbeidsverleden of gezinssituatie. Zo leren deelnemers van elkaar en kunnen ze elkaar verder helpen.

Ook wordt besproken hoe de situatie op de arbeidsmarkt is, wat er nodig is om in een bepaalde branche aan de slag te kunnen en waar de beste kansen zijn. Samen maken ze afspraken over de manier waarop ze op zoek gaan naar werk of er wordt meteen een gesprek georganiseerd met een werkgever. Iedere bijeenkomst bespreken de deelnemers welke acties zij hebben ondernomen en wat daarvan de resultaten zijn. Deelname aan de bijeenkomsten van Gooise Meren Werkt! is verplicht.

Meer informatie

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden