Trouwambtenaar

Gaat u binnenkort trouwen? Onze trouwambtenaren maken uw huwelijksceremonie tot een onvergetelijk moment. Wilt u liever een externe trouwambtenaar bij uw ceremonie? Dat kan ook.

Trouwambtenaren en trouwlocaties gemeente bekijken

Wat u moet weten

In de gemeente Gooise Meren hebben wij een groep ervaren trouwambtenaren. Zij kunnen uw huwelijksceremonie leiden. Onze trouwambtenaren werken volgens een variabel rooster en worden afhankelijk van uw trouwdatum aan een huwelijkspaar toegewezen.

Voorkeur trouwambtenaar doorgeven

Heeft u zelf een bepaalde voorkeur voor 1 van onze trouwambtenaren? Laat deze keuze dan al bij de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap aan ons weten. U hoort dan zo snel mogelijk of de trouwambtenaar beschikbaar is.

De trouwambtenaar neemt ongeveer 4 weken van tevoren contact met u op voor het maken van een afspraak. Samen kunt u in een persoonlijk gesprek uw huwelijkswensen bespreken.

Benoemen externe trouwambtenaar

Wilt u dat iemand anders dan een trouwambtenaar van de gemeente uw huwelijk voltrekt?

Voorwaarden benoemen externe trouwambtenaar

Aan het benoemen van een externe trouwambtenaar zijn bepaalde voorwaarden verbonden:

  • De trouwambtenaar is al benoemd en be√ędigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in een andere gemeente in Nederland
  • De trouwambtenaar voltrekt regelmatig huwelijken en registreert partnerschappen in een andere gemeente
  • De trouwambtenaar is bekend met de wet- en regelgeving voor het voltrekken van huwelijken en het registreren van partnerschappen
  • De trouwambtenaar houdt zich aan de regels en afspraken die in Gooise Meren gelden voor de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie

Kosten

Aan het benoemen van een externe trouwambtenaar zijn extra kosten verbonden. Meer informatie over deze kosten vindt u op de pagina Trouwen of geregistreerd partnerschap.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden