Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Woning isoleren

Met de juiste isolatie is een stuk minder energie nodig om uw huis te verwarmen. De slimme isolatiegids geeft u tips en informatie hoe u zelf of met hulp uw dak, muren, ramen en vloeren goed kunt isoleren.

Download de slimme isolatiegids (PDF, 4,7 MB)

Wat u kunt doen

Warmtescan

Een warmtescan is een foto van de warmtestraling van een huis. Op die foto is de temperatuur te zien van de verschillende delen van het huis. Als er zwakke plekken zijn, kunt u daar meteen mee aan de slag. Dat levert direct een eerste besparing op.

Bestaande situatie in kaart brengen

Als u uw huis beter wilt isoleren, moet u eerst de bestaande situatie in kaart brengen. Hoe oud is uw woning? Zijn er al verbeteringen aangebracht? In de slimme isolatiegids staat hoe u dit kunt doen.

Hulp  vragen

Vraagt u zich af welke grotere maatregelen in uw woning mogelijk zijn? En hoe u dit het beste kunt aanpakken? Een vrijwilliger die opgeleid is als energiecoach kan bij u thuis langskomen en de mogelijkheden met u bespreken. 
Vraag een gesprek aan met een energiecoach 

Kosten

Veel isolerende maatregelen kosten geld, voordat ze geld besparen. De kosten gaan immers voor de baten uit. In de slimme isoleergids krijgt u een aantal opties die kunnen helpen.

Meer handige informatie