Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Zelfstandig wonen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is erop gericht dat u ook met een beperking of belemmering zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Lukt het u niet om zelf aanpassingen aan uw woning te regelen met hulp van uw omgeving? Neem dan contact op met de gemeente.

Contactformulier

Wat u moet weten

Wat is de Wmo?

De toegankelijkheid en veiligheid van uw woning zijn belangrijk. U kunt zelf al veel doen om dit te verbeteren. Met wat kleine aanpassingen of het aanbrengen van hulpmiddelen kunt u meestal langer thuis blijven wonen. Vaak lukt het om dit te regelen met behulp van familie, vrienden, buren of vrijwilligers. Soms is het verstandig om op zoek te gaan naar een andere woning die beter past bij uw (veranderende) situatie. Als u een gesprek aanvraagt bij de gemeente, bespreekt de consulent dit met u.

Vraag een gesprek met de gemeente aan over mogelijke ondersteuning

Zelf regelen

Over hulpmiddelen en het lenen, kopen of huren hiervan:

Voor hulp aan huis:

  • Vrijwillige thuishulp: als u niet terecht kunt bij vrienden of familie, of als hulp niet haalbaar of niet betaalbaar is

Voor maaltijden en boodschappen:

Zorg in natura of persoonsgebonden budget

Ondersteuning kunt u op 2 manieren ontvangen: via zorg in natura of via een persoonsgebonden budget (pgb). Meer over zorg in natura of persoonsgebonden budget.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden