Wat is de Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is erop gericht dat mensen zo lang en zelfstandig mogelijk thuis kunnen wonen. Ook als u met een beperking te maken heeft.

Kijk voor meer informatie over de Wmo op de website van de Rijksoverheid.

Ga naar Rijksoverheid.nl

Wat u moet weten

Ook de gemeente Gooise Meren moet ervoor zorgen dat haar inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en leven. In sommige gevallen biedt de gemeente ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Heeft u behoefte aan ondersteuning, zorg of hulp en kunt u die niet krijgen van kinderen, familie, buren of vrijwilligers? Of maakt u zich zorgen om de zelfredzaamheid van uw buurvrouw of uw vader of moeder? Neem dan contact op met 1 van onze medewerkers via 035 207 00 00 of het contactformulier​​​​​​​.

Eigen bijdrage in 2019

Als u ondersteuning krijgt vanuit de Wmo of een persoonsgebonden budget heeft waarmee u zelf zorg regelt, dan betaalt u hiervoor een eigen bijdrage.

Vanaf 1 januari 2019 is dit een vaste bijdrage van € 17,50 per 4 weken voor het gebruik van zogeheten maatwerkvoorzieningen (ZIN en PGB). Bekijk meer informatie over uw eigen bijdrage op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK)​​​​​​​.

Wijzigingen

Het is mogelijk dat u een Wmo-voorziening heeft en dat uw persoonlijke situatie verandert. Bijvoorbeeld wanneer u geen zorg meer nodig heeft of als er iemand bij u komt wonen. Dit moet u doorgeven aan de gemeente. Neem contact op met de gemeente wanneer u een Wmo-voorziening heeft en de volgende situatie voor u geldt:

  • Uw afname van zorg stopt
  • U maakt geen gebruik meer van een voorziening
  • Er komt een persoon inwonen (ingeschreven)
  • Er gaat een persoon uit huis (bijvoorbeeld uw partner of kind)
  • U gaat zelf verhuizen

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden