Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Veilige woonomgeving

De gemeente werkt samen met politie, brandweer en inwoners aan een veilige gemeente. U kunt zelf ook een belangrijke bijdrage leveren aan uw woonomgeving, bijvoorbeeld door uw deelname aan Burgernet of een buurtpreventievereniging.

Wat u kunt doen

Verenigingen, platforms en dorpsraden

De buurtplatforms en dorpsraden houden zich net als buurtpreventieverenigingen met veiligheid bezig, maar richten zich ook op andere onderdelen van de leefbaarheid in de wijk.

WhatsApp buurtpreventiegroepen

Als lid van een WhatsApp buurtpreventiegroep bent u alert op uw omgeving en bij onraad communiceert u via WhatsApp.

Wilt u zelf een WhatsApp buurtpreventiegroep oprichten of bent u benieuwd naar groepen bij u in de buurt? Neem dan contact op via veiligheid@gooisemeren.nl of 035 207 00 00.

Burgernet

Wilt u helpen met het opsporen van verdachten van misdrijven en het terugvinden van vermiste personen? Geef u dan op voor Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband van inwoners, gemeenten en politie.

Camera in beeld

Heeft u een beveiligingscamera? Laat het de politie weten en meld u aan bij Camera in beeld. Als er is ingebroken bij u in de buurt, vraagt de politie camerabeelden op bij de personen die aangegeven hebben een beveiligingscamera te hebben.

Buitengewoon Opsporingsambtenaren

De gemeente zet Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) in. BOA’s richten zich op het aanpakken van overlast en kleine ergernissen in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan vernielingen, hangjongeren en rommel of hondenpoep op straat.

BOA’s houden inspectieronden in de gemeente. Als een bepaald probleem veel voorkomt of vaak gemeld is bij de BOA’s, dan gaan ze gericht extra toezicht houden.

Wilt u een melding doen bij de gemeente van overlast? Vul dan het meldingsformulier​​​​​​​ in of bel naar 035 207 00 00.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden