Veilige woonomgeving

De gemeente werkt samen met politie, brandweer en inwoners aan een veilige gemeente. U kunt bijvoorbeeld via Burgernet of een buurtpreventievereniging meewerken aan een veilige woonomgeving.

Wat u kunt doen

Verenigingen, platforms en dorpsraden

De buurtplatforms en dorpsraden houden zich net als buurtpreventieverenigingen met veiligheid bezig, maar richten zich ook op andere onderdelen van de leefbaarheid in de wijk.

WhatsApp buurtpreventiegroepen

Als lid van een WhatsApp buurtpreventiegroep bent u alert op uw omgeving en bij onraad communiceert u via WhatsApp.

Wilt u zelf een WhatsApp buurtpreventiegroep oprichten of bent u benieuwd naar groepen bij u in de buurt? Neem dan contact op via het contactformulier of 035 207 00 00.

Burgernet

Wilt u helpen met het opsporen van verdachten van misdrijven en het terugvinden van vermiste personen? Geef u dan op voor Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband van inwoners, gemeenten en politie.

Camera in beeld

Heeft u een beveiligingscamera? Laat het de politie weten en meld u aan bij Camera in beeld. Als er is ingebroken bij u in de buurt, vraagt de politie camerabeelden op bij de personen die aangegeven hebben een beveiligingscamera te hebben.

Buitengewoon Opsporingsambtenaren

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) ziet u in onze gemeente werkzaam op verschillende terreinen om de leefbaarheid en veiligheid in wijken en buurten te verbeteren. BOA’s hebben een belangrijke taak in het voorkomen, controleren en aanpakken van overlast en kleine ergernissen in de openbare ruimte. Denk aan vernielingen, overlast door personen en rommel of hondenpoep op straat.

BOA’s houden inspectieronden in de gemeente. Als een bepaald probleem veel voorkomt of vaak gemeld is bij de BOA’s, dan gaan ze gericht extra toezicht houden.

Wilt u overlast melden? Vul dan het meldingsformulier in of bel naar de gemeente 035 207 00 00. 

Bel bij dringende zaken over openbare orde en veiligheid naar de politie: 0900-8844. Is er een direct gevaar? Bel dan altijd 112.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden