Parkeerterrein gemeentehuis afgesloten op 2 en 3 november 2021

Op 2 en 3 november 2021 kunt u niet parkeren op het plein voor het gemeentehuis door werkzaamheden. Meer over de werkzaamheden en waar u kunt parkeren.

Musea Gooise Meren

In gemeente Gooise Meren kunt u onder andere het Comeniusmuseum, het Vestingmuseum, het Weegschaalmuseum en het Muider Muizenfort bezoeken.

Musea

Comeniusmuseum

Het Comeniusmuseum staat in het teken van de Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius. Het museum en de laatste rustplaats van Comenius (het mausoleum) bevinden zich in een voormalig klooster in Naarden Vesting (Kloosterstraat 33).

Openingstijden Comeniusmuseum

Forteiland Pampus

In 1887 werd in het IJmeer Forteiland Pampus aangelegd. Pampus maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam, met als doel het verdedigen van de vaargeul. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister met excursies en evenementen. Vanuit Muiden vaart er een veerboot naar het eiland.

Muiderslot

Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel dat rond 1280 onder leiding van graaf Floris V is gebouwd. Naast rondleidingen door het eeuwenoude gebouw is er een kruidentuin en worden er evenementen georganiseerd. In 2012 is het Waterschildpaviljoen geopend, waar tentoonstellingen zijn over de historisch belangrijke rol van het Muiderslot bij de verdediging van Holland.

Openingstijden Muiderslot

Vestingmuseum

Het Nederlands Vestingmuseum bevindt zich sinds 1995 in en op Bastion Turfpoort. De ruime collectie en de jaarlijks wisselende tentoonstellingen geven een goed beeld van de geschiedenis van de vestingbouw, het belang van de Vesting als verdedigingswerk en het leven in de Vesting.

Openingstijden Vestingmuseum

Weegschaalmuseum

Het Weegschaalmuseum bevindt zich in het Spaanse Huis. U kunt hier onder andere de ontstaansgeschiedenis van het meten en wegen ontdekken.

Openingstijden Weegschaalmuseum​​​​​​​

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden