Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Standaard 3 vlaggen op plein gemeentehuis

De gemeente heeft nieuwe regels voor vlaggen vastgesteld. Hierdoor is duidelijk wanneer de gemeente welke vlag uithangt, en waarom. Dit heeft tot gevolg dat de Oekraïense vlag die sinds februari 2022 op het plein voor het gemeentehuis hangt, gestreken wordt.

Lokale vlaginstructies

Het landelijke vlaggenprotocol van het Rijk is leidend voor de gemeenten. Gooise Meren heeft die aangevuld met dagen die van betekenis zijn, zoals Veteranendag, Coming Out Day, Dag van Europa, Dag van de rechten van het kind, Dag van de mensenrechten en Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze dagen zijn opgenomen in het vlaggenprotocol van gemeente Gooise Meren.

3 vlaggen op plein gemeentehuis

Aan de 3 vlaggenmasten op het plein voor het gemeentehuis hangen standaard: de Nederlandse vlag, Europese vlag en de vlag gemeente Gooise Meren. Vlaggen van andere landen hijsen we alleen bij officiële bezoeken aan de gemeente van een buitenlandse delegatie.

Solidariteit met 1 land doet leed andere landen tekort

Na de Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022 heeft  gemeente Gooise Meren uit solidariteit de Oekraïense vlag bij het gemeentehuis gehesen. Het vaststellen van het vlaggenprotocol heeft als gevolg dat de Oekraïense vlag wordt gestreken. Het strijken van de Oekraïense vlag betekent niet dat het college zich niet solidair voelt met het leed dat de Oekraïense bevolking wordt aangedaan. Er zijn helaas op veel plaatsen in de wereld  waar oorlogen en onderdrukkingen plaatsvinden. Het college wil zich daarom niet beperken tot het plaatsen van 1 vlag voor 1 land. Daarmee doen we het leed in andere landen tekort.