Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Mirjam Storm is coördinator buurtgezinnen

Sinds kort is coördinator Mirjam Storm voor Buurtgezinnen actief in Gooise Meren. Buurtgezinnen is een maatschappelijk initiatief met de gedachte: opvoeden doen we samen. In Nederland is Buurtgezinnen al in veel gemeenten actief. Een gezin dat wat steun kan gebruiken bij de opvoeding van de kinderen wordt verbonden aan een warm en stabiel gezin in de buurt.

Jelmer Kruijt, wethouder Jeugd bij gemeente Gooise Meren, zegt:
“Ons uitgangspunt is dat kinderen in Gooise Meren kansrijk opgroeien. Ik vind het daarom heel waardevol dat onze gemeente meedoet aan dit initiatief. Waar kinderen in een huiselijke sfeer wat extra aandacht en liefde krijgen en hun ouders ontlast. Het valt niet mee om te zeggen dat je een steuntje nodig hebt bij het opvoeden van je kinderen. Ook al is dat tijdelijk. En het is niet altijd nodig dat daar dan gelijk professionele hulp aan te pas komt. Buurtgezinnen vult dat gat op en dat zie ik echt als een verrijking voor onze gemeente. Zo helpen gezinnen andere gezinnen en ik ben er heel trots op dat we in Gooise Meren op deze manier naar elkaar kunnen en willen omkijken”.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien kan Buurtgezinnen een handje helpen, door voor jou en je gezin een gezin in de buurt te vinden dat je kan ondersteunen. Neem contact op met Mirjam Storm. Bekijk de website www.buurtgezinnen.nl.