Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Herplanting bomen voor Solar Carport De Zandzee

Op het parkeerterrein van sportcomplex De Zandzee komt een Solar Carport. Dit is een afdak met zonnepanelen voor het opwekken van energie. De Solar Carport kan het zwembad voor het grootste gedeelte gasloos verwarmen met behulp van duurzame energie. Voor het maken van de Solar Carport gaan we bomen herplanten.

Start werkzaamheden en bereikbaarheid

Het herplanten van de bomen start begin maart 2024. Het werk gebeurt in delen. We zetten kleine stukken parkeerterrein af, zodat het parkeerterrein bereikbaar blijft voor parkeren. Het plaatsen van de Solar Carport start rond de zomer 2024.

52 bomen herplanten in omgeving

De bomen die nu op het parkeerterrein staan, veroorzaken schaduw op de zonnepanelen en staan op plekken waar de carport komt. In plaats van de bomen te kappen, halen we 52 bomen weg en herplanten we ze in de eigen omgeving. Dit geeft de grootste kans van slagen dat de bomen na de herplanting goed aanslaan. Bovendien is de CO-2 uitstoot door transport op deze manier zo klein mogelijk, en zo ook de kosten.

In overleg met Sportfondsen herplanten we de helft van de bomen op de ligweide achter het zwembad. De bomen die hier niet meer passen, komen in overleg met Goois Natuurreservaat  in het bos achter het zwembad.