Opvang van vluchtelingen op opvanglocaties

Ook Gooise Meren vangt Oekraïense vluchtelingen op. Het doel is om in de regio Gooi- en Vechtstreek in totaal te zorgen voor opvangplekken voor ongeveer 2.000 vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft 4 locaties in Gooise Meren aangewezen waar vluchtelingen opgevangen worden.

Opvang in Nederland

Veel Oekraïense vluchtelingen zoeken onderdak in Europa en dus ook in Nederland. Het Rijk heeft de 1e 2.000 opvangplekken voor vluchtelingen uit het oorlogsgebied geregeld. Zij worden de komende dagen in Amsterdam, Ede, Den Haag, Zaanstad en Haarlem ondergebracht. De vluchtelingen die zich daarna melden, worden ergens anders in het land opgevangen. Ook in de regio Gooi en Vechtstreek.

Opvang vluchtelingen in onze regio

Het Rijk heeft aan alle 25 Veiligheidsregio’s in Nederland gevraagd om opvang voor te bereiden voor in 1e instantie 1.000 vluchtelingen en vervolgens nog eens 1.000.

Aantal op te vangen vluchtelingen

In 1e instantie wordt er landelijk rekening gehouden met 25.000 vluchtelingen, waarvan er 1.000 in onze regio worden opgevangen. De gemeenten in onze regio bereiden zich voor op 2.000 opvangplaatsen.

Hoe lang de opvang duurt

Hoe lang de vluchtelingen worden opgevangen hangt af van de ontwikkelingen in Oekraïne.

Opvanglocaties Gooise Meren

Het college van burgemeester en wethouders heeft 4 locaties in Gooise Meren aangewezen waar vluchtelingen opgevangen worden.

NH Hotel Naarden (IJsselmeerweg Naarden)

  • Het hotel heeft mogelijk plek voor 240 vluchtelingen
  • Het gebouw heeft ook veel mogelijkheden om op locatie extra zorg en hulp te organiseren

Zusterhof Naarderheem (Amersfoortsestraatweg Naarden)

Het bestuur van Vivium stelt 10 studio’s met eigen keukentje en badkamer beschikbaar. De studio’s zijn voor een deel al ingericht en geschikt voor gezinnen van 4 of 5 personen, waardoor we ongeveer 40 vluchtelingen op kunnen vangen. De 1e vluchtelingen kunnen al een plek krijgen.

Voormalig klooster Mariënburg (Brinklaan Bussum)

We verwachten dat we een aantal éénpersoonskamers voor opvang kunnen krijgen. Hoeveel mensen opgevangen kunnen worden moet nog worden bekeken.

Palmkazerne (terrein Crailo – Amersfoortsestraatweg Bussum)

De eigenaar heeft aangegeven dat we de locatie kunnen gebruiken voor opvang. Hoeveel mensen opgevangen kunnen worden moet nog worden bekeken.

Voor meer informatie zie 'opvanglocaties in Gooise Meren voor vluchtelingen Oekraïne'.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden