Vervoer

Is reizen lastig voor u, bijvoorbeeld omdat reizen met het openbaar vervoer niet lukt of omdat u niet meer kunt fietsen? En zijn de afstanden te ver om zonder vervoermiddel af te leggen? Een consulent van de gemeente kan met u meedenken over een oplossing.

Wat u moet weten

Lukt het u niet meer om zelf te reizen of vervoer via iemand in uw omgeving te regelen? Vraag dan een gesprek met de gemeente aan over mogelijke ondersteuning bij vervoer.

Reizen met taxi of Valys

Reizen met Wmo-taxi

Reizen met de Wmo-taxi is voor mensen met een beperking. Voor dit speciale taxivervoer kunt u een melding doen bij de gemeente. De consulent kijkt waarvoor u het nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn. Vervolgens besluiten we of u hiervoor in aanmerking komt. Als dat zo is, krijgt u een Wmo-taxipas.

Reizen met Valys

Kunt u door ziekte, handicap of ouderdom niet zelfstandig reizen? En wilt u een uitstapje buiten de regio te maken? Dan kunt u misschien reizen met Valys. Valys brengt u van deur tot deur, met de taxi en/of de trein. Als het nodig is, kan een begeleider van Valys met u meereizen.

Zorg in natura of persoonsgebonden budget

Ondersteuning kunt u op 2 manieren ontvangen: via zorg in natura of via een persoonsgebonden budget (pgb). Meer over zorg in natura of persoonsgebonden budget.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden