Briefadres

Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan geen postbus zijn.

Bel 035 207 00 00 voor het maken van een afspraak

Wat u moet weten

Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een instelling woont? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. De bewoner van dit adres moet schriftelijk toestemming geven. Ook zorgt hij of zij er persoonlijk voor dat de post u bereikt. Het is daarom niet mogelijk om een briefadres te hebben op een postbus.

Bij een aanvraag voor een briefadres onderzoekt de gemeente of u inderdaad geen woonadres heeft. U geeft ook aan waarom u een briefadres aanvraagt. Kan iemand zelf geen briefadres aanvragen? Dan kan een familielid of curator dit doen.

Waar u een briefadres kunt kiezen

U kunt een briefadres in heel Nederland kiezen. Het briefadres hoeft niet in de gemeente te zijn waar u voor het laatst een woonadres had. Voor het aanvragen van het briefadres maakt u een afspraak bij de gemeente van het briefadres.

Meenemen

  • Kopie├źn van identiteitsbewijzen van betrokkenen en bewoner briefadres
  • Schriftelijke toestemming van de bewoner van het briefadres

Kosten

Het aanvragen van een briefadres is gratis.