Ondergeschikte horeca
Vraag toestemming aan de gemeente als u horeca wilt aanbieden bij uw hoofdactiviteit. Bijvoorbeeld een koffiehoek in een kledingwinkel. De horeca moet minder belangrijk zijn dan (ondergeschikt aan) uw hoofdactiviteit. Wordt de horeca even belangrijk of belangrijker dan uw hoofdactiviteit? Dan heeft u een horeca-exploitatievergunning nodig.
Wat u moet weten
Toestemming is voldoende
- Als u bij uw hoofdactiviteit horeca wilt aanbieden die minder belangrijk is dan (ondergeschikt aan) uw hoofdactiviteit
- U mag een buitenterras inrichten voor de ondergeschikte horeca. U betaalt daarvoor precariobelasting
Vergunning nodig
Wordt de ondergeschikte horeca even belangrijk als of belangrijker dan uw hoofdactiviteit? Vraag dan een horeca-exploitatievergunning aan.
Wat u doorgeeft bij uw vraag om toestemming
- Op welke dagen u de ondergeschikte horeca wilt aanbieden
- Een plan waarin u uitlegt wat u wilt doen
- Een plattegrond van de nieuwe situatie met buitenterras, schaal 1:100
Vragen
Stel uw vraag via het contactformulier of bel 035 207 00 00.
Voorwaarden ondergeschikte horeca
- Past binnen het omgevingsplan. U vindt het omgevingsplan in het Omgevingsloket. Zoek daar bij Regels op de kaart op adres
- Heeft dezelfde openingstijden en sluitingstijden als de hoofdactiviteit
- Neemt maximaal 25% van het gebruikte vloeroppervlak voor de hoofdactiviteit in. Het vloeroppervlak van magazijn, toilet en keuken telt niet mee
- Heeft een vloeroppervlak van maximaal 35 m2, met een zitje of een buitenterras
- U schenkt of verkoopt geen alcohol
- U maakt geen reclame
- U plaatst geen borden of tekens waaruit blijkt dat u eten en drinken verkoopt
Kosten
Kosten voor toestemming vragen
Dat is gratis.
Kosten voor een buitenterras
U betaalt voor een buitenterras precariobelasting per m2. Ook als u het terras niet helemaal of tijdelijk niet gebruikt. U ontvangt hiervoor een rekening. U mag geen buitenterras hebben tijdens evenementen.
Toestemming vragen
- Vraag toestemming voor ondergeschikte horeca
- U ontvangt binnen 4 weken een e-mail. Daarin staat of wij u toestemming geven voor de ondergeschikte horeca