Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden

Parkeerterrein gemeentehuis afgesloten tot en met 10 januari 2024

Vanaf 3 december 2023 14.00 uur tot en met 10 januari 2024 17.00 uur kunt u niet parkeren op het terrein voor het gemeentehuis.

Vuurwerkvrije zone

Vuurwerk afsteken mag in Nederland alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In Gooise Meren zijn er 4 vuurwerkvrije zones in de omgeving van dierenverblijven. In deze gebieden is er tijdens de jaarwisseling 2023-2024 een verbod op het afsteken van vuurwerk. Met de vuurwerkvrije zone wil de gemeente dieren beschermen en overlast en schade voorkomen.

Vuurwerkvrije zone dierenverblijven

Tussen 31 december 2023 18.00 uur en 1 januari 2024 2.00 uur is het verboden vuurwerk af te steken dicht bij 4 locaties waar dieren in het openbaar gebied verblijven. Deze dieren ervaren overlast van vuurwerk omdat zij in een woongebied en in de buitenlucht verblijven. De gemeente wil de dieren op deze locaties beschermen.

De 4 locaties die binnen de vuurwerkvrije zone vallen:

Ruim voor de jaarwisseling zijn de vuurwerkvrije zones met borden aangegeven.

Geen vuurwerkvrije zone Keverdijk

Sinds de jaarwisseling van 2018-2019 heeft een vuurwerkvrije zone in het centrum van de Keverdijk in Naarden voor verbetering gezorgd. Het besluit om tijdens de jaarwisseling van 2022-2023 een vuurwerkvrije zone in te stellen is geëvalueerd.

Het gaat goed in de Keverdijk, er zijn weinig zorgelijke meldingen over jeugdoverlast en de situatie nu is niet te vergelijken met de situatie van een aantal jaar geleden. Dit maakt dat de jeugd het verdient om in hun eigen buurt vuurwerk af te steken. De Keverdijk laat zien dat het steeds meer op eigen kracht in staat is om de jaarwisseling zonder incidenten te laten verlopen. Dit blijkt ook uit de inzet van de buurtvaders in de Keverdijk. Er zijn onvoldoende gronden om het centrum van de Keverdijk ook dit jaar aan te wijzen als vuurwerkvrije zone. Wel is en blijft er toezicht in de Keverdijk.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u mailen naar veiligheid@gooisemeren.nl of bellen naar 035 207 00 00.