Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van gemeente Bussum, gemeente Muiden en gemeente Naarden

Archief Gooi en Vechtstreek

Doorzoek de historische archieven van Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen. Een deel staat online, een deel is beschikbaar via de studiezaal in Naarden

Openbare laadpaal

In Gooise Meren staan openbare laadpalen waar iedereen zijn elektrische auto kan opladen. Heeft of krijgt u een elektrische auto en kunt u niet opladen op eigen terrein? Dan kunt u een openbare laadpaal in de buurt van uw woon-of werkadres aanvragen. Waar openbare laadpalen staan en hoe u ze gebruikt leest u op deze pagina.

Waar openbare laadpalen staan

Bekijk de kaart met openbare laadpalen op de website van Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) Zoek bijvoorbeeld op 'Gooise Meren'. Op de kaart staan ook laadpalen die in voorbereiding zijn of waarvan het plaatsen gepland is.

Gebruik

Laadpas

U heeft een laadpas nodig om een openbare laadpaal te kunnen gebruiken. Deze pas kunt u met of zonder abonnement krijgen bij veel verschillende aanbieders. 

Met een laadpas kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week een openbare oplaadpaal gebruiken. Alle openbare laadpalen in Gooise Meren kunnen 2 auto’s tegelijk laden.

De kosten

De kosten die u voor het laden betaalt, bestaan uit 2 delen. Het deel van de aanbieder van de laadpas en het deel van de exploitant (TotalEnergies) van de laadpaal. U betaalt de kosten voor het laden aan de aanbieder van de laadpas. Voor vragen over de laadpas belt u de aanbieder van de laadpas. 

TotalEnergies en MRA-E bepalen de kosten voor het laden. Wij krijgen geen geld voor het laden en  zijn niet betrokken bij het vaststellen van de kosten voor het laden.

Betaald parkeren en parkeren vergunninghouders

Staat de openbare laadpaal in een vergunningsgebied of in een straat met betaald parkeren? De regels voor parkeren gelden dan ook voor de 2 parkeervakken die gereserveerd zijn voor het laden.

Storingen

Bel bij een storing van een laadpaal het servicenummer dat op de laadpaal staat. Wij behandelen geen storingsmeldingen.

Auto verplaatsen na laden

Verplaats uw opgeladen auto zo snel mogelijk, zodat ook anderen de laadpaal kunnen gebruiken.