Een bedrijf starten in Gooise Meren

Wilt u uw bedrijf starten in Gooise Meren en weet u ook al waar u uw bedrijf zou willen beginnen? Bekijk dan eerst in de bestemmingsplannen op ruimtelijkeplannen.nl welke activiteiten mogelijk zijn op dit adres. Weet u nog niet precies waar in Gooise Meren u uw bedrijf zou willen beginnen? Via makelaars of brancheorganisaties kunt u een (nieuwe) plek voor uw bedrijf vinden. De gemeente verkoopt of verhuurt ook af en toe grond en gebouwen via (lokale) makelaars.

Bestemmingsplannen bekijken

Per adres zien wat mag

Wilt u weten of uw bedrijf zich mag vestigen op een bepaalde plek in Gooise Meren? Via ruimtelijkeplannen.nl kunt u op adresniveau zien of een bedrijf is toegestaan op die plek en of bijvoorbeeld een horecabedrijf, sportschool of bedrijf aan huis op die plek mag.

Bedrijf aan huis

  • Wilt u een bedrijf aan huis starten? In sommige bestemmingsplannen staat dat het mogelijk is om op maximaal 25% van het vloeroppervlak van het hoofdverblijf activiteiten voor uw bedrijf uit te voeren
  • In een vrijstaand gebouw bij uw woning, bijvoorbeeld een vrijstaande garage of schuur, mag u geen activiteiten voor uw bedrijf uitvoeren
  • Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u op adresniveau zien wat wel en niet mag

Bekijk de bestemmingsplannen

Uitleg en vragen over bestemmingsplannen

Nieuw bedrijf in dezelfde markt mag

Komt er een zelfde soort bedrijf als die van u in de buurt van uw bedrijf? Bijvoorbeeld: een kapper naast een andere kapper mag, als het bedrijf zich aan de regels en het bestemmingsplan houdt.

Plek voor bedrijf vinden

Zoekt u een (nieuwe) plek voor uw bedrijf in Gooise Meren, wilt u uw bedrijf starten of opnieuw vestigen in Gooise Meren?

  • Benader een makelaar in de regio
  • Bekijk de websites van brancheorganisaties als Fundainbusiness, NVM, VBO en VastgoedPro
  • Stel uw vragen aan Danja van Rijn, onze accountmanager ondernemers. Zij is op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en kan u helpen in contact te komen met de juiste personen. Danja is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op 06 256 884 40 of via d.vanrijn@gooisemeren.nl

Kopen van gebouwen en gronden

Erfpacht op bedrijventerrein

Op bedrijventerrein Gooimeer Zuid bevinden zich gronden die door de gemeente in erfpacht zijn uitgegeven.

Bekijk het erfpachtbeleid voor bedrijven

Meer informatie en contact

Meer informatie over ondernemen

Alle algemene informatie over onder andere het starten, organiseren, stoppen of verkopen van een bedrijf, personeel, duurzaam ondernemen, geld en huisvesting vindt u op ondernemersplein.nl. Ondernemersplein.nl is een site van de Rijksoverheid.

Bekijk ondernemersplein.nl

Contact met accountmanager ondernemers

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en wat de gemeente voor u kan betekenen? Neem dan contact op met de accountmanager ondernemers Danja van Rijn via het contactformulier voor ondernemers, 06 256 884 40 of d.vanrijn@gooisemeren.nl.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden