Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 5 december 2019

Fototentoonstelling over mensenhandel  

Van 6 tot en met 13 december is op het Ruijsdaelplein in Naarden-Vesting de fototentoonstelling ‘Open je Ogen’ te zien. De tentoonstelling reist de komende maanden door onze regio en is bedoeld om de regionale aanpak tegen mensenhandel te versterken.

De tentoonstelling bestaat uit grote billboards met portretten en verhalen van slachtoffers en geeft mensenhandel op deze wijze ‘een gezicht’. De portretten zijn in opdracht van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel in Nederland, in samenwerking met de Stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans.

Heeft u vragen, maakt u zich zorgen of heeft u het vermoeden dat er een situatie speelt rondom mensenhandel, dan kunt terecht bij de zorgcoördinator mensenhandel in Gooi en Vechtstreek via mensenhandel@regiogv.nl.

 

Bijeenkomst ‘Samenwerken aan herstel; hoe dan?’

Op dinsdag 10 december vindt in het gemeentehuis van Gooise Meren (Brinklaan 35, Bussum) een bijeenkomst plaats over het thema ‘Samenwerken aan herstel; hoe dan?’. De bijeenkomst duurt van 16.30 tot 19.30 uur (inclusief maaltijd).

De organisatie is in handen van het GGZ netwerk Gooise Meren. Het programma start met een presentatie van Wilma Boevink. Zij is het boegbeeld van de Herstelbeweging in Nederland. Daarna zijn er inspirerende workshops.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Deelname is gratis. Graag wel even aanmelden via een e-mail naar: inclusie@gooisemeren.nl o.v.v. ‘aanmelding 10 december’. Vermeld in de mail je naam, eventueel de naam van je organisatie en met hoeveel personen je komt. Ook als er dieetwensen zijn, horen we die graag.  

 

 

Meer kansen voor groen? Denk met ons mee

Hoe tevreden bent u over de hoeveelheid groen in onze gemeente? Ziet u kansen om het openbare groen op een andere of betere manier te benutten? Zou het groen misschien beter toegankelijk moeten zijn om een praatje te kunnen maken, te sporten of een gezamenlijke moestuin te beginnen?

We zijn benieuwd naar uw mening over het groen en vooral naar de kansen die u ziet om het groen beter of anders te gebruiken.

Wat groen kan doen 

Een groene omgeving heeft vele mooie effecten. U kent ze waarschijnlijk uit eigen ervaring:

 • minder kans op wateroverlast
 • verkoeling bij hitte
 • betere gezondheid
 • ontmoeting met buurtgenoten
 • meer biodiversiteit
 • aantrekkelijke straten en wijken

We horen graag welke kansen u ziet voor het openbaar groen in uw buurt. Vul de digitale enquête in. Dat kan tot en met maandag 23 december. Ga naar onze website gooisemeren.nl/groenkansen​​​​​​​.

 

Filmavond Iedereen doet mee: over leven met autisme

Dit najaar brengen we samen met Filmhuis Bussum drie films over meedoen. Op 16 december om 19.45 uur vertonen we de derde en laatste film in de reeks: Hors Normes. Deze film gaat over autisme. De avond wordt afgesloten met een nagesprek.

Hors Normes

Deze nieuwe film van de makers van Intouchables vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen. Ze zien kansen waar alle anderen afhaken en zonder hen zouden deze kinderen geen plek hebben in de maatschappij. De ontwapenende kinderen, die veelal zichzelf spelen, stelen meteen je hart.

Hors Normes is zeer de moeite waard voor mensen die zelf een stoornis in het autistisch spectrum hebben en voor ouders en begeleiders van autistische kinderen. Na de film is er een gesprek over leven met en begeleiden van mensen met autisme. Er zijn organisaties aanwezig die mensen met autisme en hun omgeving ondersteunen.

De film is Franstalig met Nederlandse ondertiteling. Er is gehoorondersteuning voor slechthorenden. Bij het nagesprek is een gebarentolk aanwezig.

Aanmelden

Wilt u deze film graag zien en ondersteunt u iemand met autisme of heeft u zelf een vorm van autisme? Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. Mail vóór 13 december naar: inclusie@gooisemeren.nl o.v.v. Filmavond 16 december.

Iedereen doet mee

Gooise Meren is koplopergemeente VN-verdrag Handicap. We willen dat iedereen mee kan doen aan de samenleving.

 

 

Uw mening over verkeer en parkeren

Heeft u de online enquête  over verkeersveiligheid en parkeren al ingevuld? 
U kunt de enquête nog invullen tot 11 december 2019.

Op de website gooisemeren.nl/goedenveiligopweg.vindt u meer informatie.

 

Duurzaamheidscafé over circulair ondernemen en consumeren

Op woensdagavond 11 december is er weer een editie van het maandelijkse Duurzaamheidscafé Gooise Meren. Deze avond vindt plaats in Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54, gebouw links van het gezondheidscentrum Bussum Zuid, ingang schoolplein. Vanaf 19.30 uur kun je binnenlopen. De toegang is gratis.

Van afval naar grondstof en hergebruik

Onze huidige economie staat sterk in het teken van aanschaffen, gebruiken en weggooien. Het economisch model van circulariteit gaat er echter vanuit dat de producten van nu ook de grondstoffen vormen voor later. Niet langer hoeven zij als afval op de milieustraat te belanden. We kunnen ze repareren, anders vormgeven of opnieuw gebruiken.

Programma 

Kees Hogenbirk gaat deze avond in gesprek met diverse personen die vanuit hun beroep of organisatie bezig zijn met circulaire economie. Zie voor meer informatie de website samen-sneller-duurzaam.nl.

Circulair en modulair verbouwen

De locatie voor dit Duurzaamheidscafé is niet toevallig gekozen. De gymzaal van de school bij de Broedplaats Gooise Meren staat sinds kort leeg en dit biedt kansen voor behoud van het gebouw en tevens een nieuwe programmering. De beweging Samen Sneller Duurzaam ziet kansen om dit gebouw opnieuw te gebruiken, namelijk door haar circulair en modulair te verbouwen en te programmeren voor sociale en duurzame doeleinden. Heb je interesse om hierover namens je bedrijf of organisatie mee te denken, kom dan naar het Duurzaamheidscafé.  Laat weten op welke manier jouw bedrijf of organisatie een bijdrage kan leveren aan circulaire economie.

Ontwerpwedstrijd  

Tijdens de inloop van 19.30-19.55 worden de ontwerpen tentoongesteld van een ontwerpwedstrijd in samenwerking met Kings of Indigo. Kies, onder het genot van een heerlijk kopje soep van Mieke van Taste Before You Waste, jouw favoriet! Het ontwerp met de meeste stemmen wordt gedurende het café bekend gemaakt en wint een mooie prijs. In verband met de catering graag vooraf aanmelden via de website samen-sneller-duurzaam.nl​​​​​​​.

 

 

Pas op voor babbeltrucs

De politie heeft in onze regio in de afgelopen tijd meldingen ontvangen van inwoners die het slachtoffer zijn geworden van ‘babbeltrucs’. Onbekenden bellen met een smoes bij iemand aan. Hun doel is om te worden binnengelaten en een bankpasje of waardevolle spullen te stelen. Vaak gebeurt dat zonder dat de bewoner het merkt.

Met welke smoezen proberen dieven binnen te komen?

Er zijn verschillende varianten. Bijvoorbeeld:

 • Ze doen zich voor als uw nieuwe buren of als kennissen van uw buren. Soms hebben ze kinderen bij zich om betrouwbaarder over te komen.
 • Ze zeggen dat ze in nood verkeren en uw hulp nodig hebben.
 • Ze zeggen dat ze langskomen namens een bepaalde organisatie. Bijvoorbeeld de thuiszorg , de gemeente of uw energieleverancier. Om uw vertrouwen te wekken hebben ze soms een uniform of bedrijfskleding aan.

Waar moet u op letten?

 • Wordt bij u aangebeld op een moment dat u niemand verwacht? Doe dan eerst de achterdeur op slot. Het kan gebeuren dat iemand u aan uw voordeur aan de praat houdt en ondertussen zijn handlanger bij u naar binnen sluipt.
 • Besef dat vertegenwoordigers van organisaties bijna nooit onaangekondigd bij u aan de deur zullen komen.
 • Vraag bij twijfel om legitimatie. Laat nooit iemand binnen die zich niet kan legitimeren.Twijfelt u of het legitimatiebewijs echt is? Bel dan eerst de betreffende organisatie of vraag iemand later terug te komen. Zorg ervoor dat u dan niet alleen bent.
 • Geef nooit uw bankpas en/of pincode af!
 • Vertrouwt u een collectant niet helemaal? Sluit de deur en vraag hem even buiten te wachten. Pak het geld dat u wilt doneren maar neem uw portemonnee niet mee naar de deur.
 • Vraagt iemand u of hij met uw telefoon het alarmnummer mag bellen? Laat hem niet binnen maar bel zelf 112.

 

Gemeentehuis sluit 5 december om 16.00 uur 

Op donderdag 5 december sluit het gemeentehuis om 16.00 uur.
​​​​​​​
Wij zijn die dag ook telefonisch bereikbaar tot 16.00 uur. 
 
 

 

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden