Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 19 september 2019

Actie ‘Less Pless’ tegen plastic

De wereldwijde overdaad aan plastic afval dreigt een steeds groter probleem te worden. Babette van der Duin bedacht een actie om andere inwoners van Gooise Meren bij de terugdringing van het gebruik van plastic te betrekken. Op 20 september gaat de actie van start. Op de twee basisscholen in Muiderberg.

Wanneer Babette van der Duin boodschappen haalt heeft ze voor groente en fruit van huis meegebrachte herbruikbare zakjes bij zich. En voor brood gebruikt ze stoffen en biologisch afbreekbare papieren zakken. Ze kwam op het idee om ook anderen bij het terugdringen van plastic te betrekken. Ze benaderde de gemeente en supermarkt Albert Heijn Muiden voor de actie 'Less Pless'. Begin dit jaar kwam een en ander in een stroomversnelling. De gemeente beloofde medewerking en ook de supermarkt zag wel wat in haar idee. De winkel wil graag de switch maken van eenmalig gebruikte plastic zakjes naar herbruikbare zakjes. Die liggen al geruime tijd in de winkel. Maar de plastic zakjes voor groenten, fruit en brood zijn nog steeds gratis en leggen het vaak af tegen de betaalde, herbruikbare variant.

Leerlingen basisscholen Muiderberg doen mee

Op 20 september is het zover. Dan gaat Babette, op de dag voor de World Ocean Clean, op de twee basisscholen in Muiderberg (de Oranje Nassauschool en de Vinkenbaan) herbruikbare brood- en fruitzakjes uitdelen. Dat doet ze samen met een aantal leerlingen. De in totaal 500 stoffen broodzakken en nylon fruit- en groentezakjes worden gesponsord door de supermarkt. Babette koos er bewust voor om de actie op de basisscholen te starten, omdat ze dan in één keer veel mensen bereikt. De kinderen én hun ouders. Babette: "Het gaat mij vooral om  bewustwording. Kijk eens naar je boodschappen, je hebt onderhand meer plastic dan inhoud!" 
Ze hoopt dat meer scholen in de gemeente haar voorbeeld zullen volgen. Er is al belangstelling van een school in Naarden. "Ik ga ze zeker tips geven en op weg helpen, maar het is belangrijk dat het lokaal wordt opgepakt. 

Informatieavond Platform Gooise Meren Toegankelijk!?

Op 23 september is er een informatieavond voor iedereen die zijn ervaringskennis wil inzetten voor mensen met een beperking in Gooise Meren. Het Platform Gooise Meren Toegankelijk!? (voorheen Platform Wmo) maakt met de avond een nieuwe start en hoopt enthousiaste mensen aan het platform te verbinden. Het platform zet zich in voor toegankelijkheid voor mensen met een fysieke en zintuigelijke beperking.

De nieuwe naam van het platform geeft precies weer waar het om gaat: een toegankelijk Gooise Meren waarin iedereen mee kan doen. De twee bestuursleden van het platform, Annemarie van Voorst en Joop Sanders, zijn al langer op zoek naar nieuwe leden. Dat valt nog niet mee en een tijdje leek het erop dat ze hun belangrijke werk niet meer zouden kunnen volhouden. De gemeente ondersteunt het platform en ziet ook dat Annemarie en Joop extra hulp kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er mensen die willen helpen bij het ‘schouwen’. De openbare ruimte en gebouwen worden dan getest en beoordeeld op toegankelijkheid. Het platform is ook betrokken bij nieuwe ontwikkelingen. De leden denken mee en adviseren over hoe het beter kan.

Informatie en aanmelden

De informatieavond op 23 september duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Annemarie van Voorst, tel. (035) 693 19 24 of 06 10 66 76 52.
Naast een presentatie van Heiltje Stuurwold is er vooral ruimte om elkaar in informele sfeer te ontmoeten. De avond is in de kantine van het gemeentehuis, Brinklaan 35, Bussum.

 

Werkzaamheden Rijksweg liggen op schema  


De asfalteringswerkzaamheden aan de Rijksweg in Naarden verlopen volgens planning. Deze week wordt de rotonde bij de Amersfoortsestraatweg aangepakt. Speciaal voor de leerlingen van de naastgelegen scholen zet de gemeente tot en met vrijdag verkeersregelaars in. Zo kunnen de leerlingen veilig oversteken. 


Volgende week volgt het stuk tussen de rotonde en de Brediusweg in Bussum. Met ingang van het weekend van 27 september is de hele Rijksweg weer open voor het verkeer. Dat wil zeggen tot aan 18 oktober, want dan beginnen de werkzaamheden op het weggedeelte van de Rijksweg bij de Naardense wijk Keverdijk.  Die duren tot en met 3 november. 

    
Fase 4 wegwerkzaamheden Naarden 23 tot en met 27 september

Afgesloten  Amersfoortsestraatweg, tussen de rotonde en  kruising met de Brediusweg
Omleiding via Brediusweg, Lambertus Hortensiuslaan (in beide richtingen)


Actuele informatie: gooisemeren.nl/rijksweg​​​​​​​

Zondag 22 september: Vredeswandeling

Loop zondag 22 september ook mee met de Vredeswandeling!
Tijd: van 14.00-16.00 uur. We verzamelen op het plein bij basisschool De Tweemaster, Van Limburg Stirumlaan 105 te Naarden. Iedereen kan meelopen. 

Namens de gemeente loopt wethouder Geert-Jan Hendriks mee. Leerlingen van de school lopen ook mee. De organisatie is in handen van Samen Gooise Meren, een samenwerkingsverband van diverse levensbeschouwingen en culturen. Muziekvendel Nardinc zorgt voor de muzikale omlijsting.
Na een korte wandeling langs de vesting worden de deelnemers ontvangen nabij de Moskee As-Salaam aan de Kolonel Verveerstraat 42.

Vredespaal Samen Gooise Meren

Dit jaar wordt voor de tweede maal de ‘Vredespaal Samen Gooise Meren’ uitgereikt, een prijs voor een initiatief of activiteit die bijdraagt aan het vreedzaam samenleven in een multiculturele samenleving. Vorig jaar ging de prijs naar de Wereld BBQ.

Duurzaamheidscafé 20 september in Tweemaster Naarden

Op vrijdag 20 september is er weer een Duurzaamheidscafé. Deze keer in basisschool De Tweemaster aan de Van Limburg Stirumlaan 105 in Naarden. De toegang is gratis. Vanaf 19.30 kun je binnenlopen. Heb je plannen om je tuin groener te maken? Dan kun je vrijdag een tuintegel inruilen voor een inheemse wilde plant. Dit in het kader van ‘Operatie Steenbreek’.[subkopje]  Het programma

Programma

Om 20.00 uur begint het officiële programma, met de volgende boeiende onderdelen:

  • Architect Martijn Braunstahl van De Tweemaster vertelt over de duurzame school als mentaliteit en de duurzame school als omgeving. 
  • Twee bewoners uit de wijk KTV (Keverdijk, Tuindorp en Vierhoven in Naarden) vertellen over het verduurzamen van hun woning en de collectieve wijkinkoop van duurzame materialen en technologieën. 
  • 'Gesprek op Voeten'-sessie met een prikkelende beginstelling.
  • Buurtplatform KTV en de plannen van de werkgroep 'Duurzaam Groen'.
  • Sociale én duurzame projecten in KTV.

Na afloop kan worden nagepraat met een drankje.

Inspectie bruggen Gooise Meren

In opdracht van de gemeente Gooise Meren inspecteert ingenieursbureau RPS in de komende weken de constructieve veiligheid van ruim tachtig civiele ‘kunstwerken’ in Gooise Meren. Het gaat om tien beweegbare bruggen, 41 vaste bruggen, zeventien kademuren/damwanden, drie grondkeringen en tien steigers. De gemeente heeft de taak deze constructies goed te beheren en de veiligheid ervan te waarborgen. De resultaten van het onderzoek zijn in november 2019 bekend.

 

Naschoolse sportactiviteiten op (school)pleinen

De buurtsportcoaches Jeugd (Claudia, Patrick en Sidney) organiseren in alle kernen op de (school)pleinen leuke naschoolse sportactiviteiten voor de jeugd. In Bussum bij Breeduit en De Indon, in Muiderberg bij PC Hooftschool, in Muiden bij Vinkenbaan en in Naarden bij Scan. Kijk voor dagen en tijden maar ook voor de  vele andere activiteiten op de website gooisemerenbeweegt.nl ​​​​​​​onder ‘3. Evenementen Agenda’.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden