Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 17 oktober 2019

Opruimen gevallen bladeren

De herfst is aangebroken en de gemeente gaat weer van start met het opruimen van de gevallen bladeren van gemeentelijke bomen. Dit gebeurt door medewerkers van ons team Beheer & Service en medewerkers van Tomingroep. 
Vallen er in uw tuin bladeren van gemeentelijke bomen? Dan mag u deze naar de berm, de stoeprand of een openbaar gazon vegen. Zorg er wel voor dat er geen onveilige situaties ontstaan. 

Wanneer en waar wordt blad geruimd?

We ruimen de bladeren in meerdere rondes op. We houden rekening met het aantal en de soort bomen in een straat. Daardoor komen we op de ene locatie wat vaker dan op de andere. Als door gevallen bladeren de veiligheid in het gedrang komt, grijpen we snel in. We kunnen vooraf niet precies aangeven wanneer we in welke straat bladeren ruimen.
Het ruimen duurt tot en met vrijdag 13 december. Weersomstandigheden, zoals sneeuw, kunnen de planning beïnvloeden. 

Bladafval uit uw eigen tuin

Heeft u veel bladafval van bomen uit uw eigen tuin? Dan kunt u: 
-    de bladeren in uw groene container doen;
-    hiervan een composthoop maken om uw tuin hier later mee te bemesten;
-    de bladeren naar een GAD-scheidingsstation brengen.

Oppassen!

Bladeren kunnen tot gladheid leiden, vooral bij nat weer. Houd als automobilist ook extra rekening met andere weggebruikers.

Contact

Wilt u ons een vraag stellen over het ruimen van de bladeren of wilt u een melding doen over een onveilige situatie ten gevolge van bladval? Dat kan via 'contact' op deze website​​​​​​​ of door te bellen naar ons Klantcontactcentrum: 035 207 00 00.

Rijksweg langs wijk Keverdijk dicht van 18 oktober tot 4 november 

Vanwege werkzaamheden is de Rijksweg langs de wijk Tuindorp-Keverdijk in Naarden van vrijdagavond 18 oktober tot en met zondag 3 november in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het gaat om het stuk tussen afslag 5 (Naarden-West) tot aan de Koningin Wilhelminakruising (bij de torenflat). Ook de op- en afrit zelf is gesloten. De afsluiting geldt ook in de weekenden. 
Om de hinder voor het verkeer te beperken, heeft de gemeente ervoor gekozen de eerste week van de werkzaamheden te laten samenvallen met de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober). Om de periode van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden, wordt ook in de avonduren gewerkt. 

Aanleg rotonde en oversteek voor fietsers

De afsluiting is nodig voor de aanleg van een rotonde, een faunapassage en een oversteek voor fietsers en voetgangers. Ook komt er geluidarm asfalt en wordt de verlichting duurzamer (LED). Het weggedeelte tussen de Karnemelksloot en de Wilhelminakruising wordt opnieuw geasfalteerd.
De ruimtelijke verbeteringen zijn mogelijk dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer en van Kessel Bouw.

Omleidingsroutes

Van vrijdagavond 18 oktober tot en met zondag 3 november wordt het verkeer omgeleid via borden. De omleiding is als volgt: 
•    Verkeer tussen Amsterdam/Almere en Naarden/Bussum/Hilversumse Meent neemt afslag 7 ‘Bussum’.
•    Verkeer voor bedrijventerrein Gooimeer neemt afslag 6 ‘Naarden-Vesting’.
•    Bewoners van de Vesting en de Keverdijk nemen afslag 6 ‘Naarden-Vesting’.
 

Neem een kijkje op de website

Bent u benieuwd hoe het er in de nieuwe situatie uit komt te zien? Neem dan een kijkje op de website theimagineers.com/rotondechurchillstraat

Actuele informatie: gooisemeren.nl/rijksweg.  

 

Hennepcontainer op Julianaplein in Bussum 

Aanstaande zaterdag staat er van 9.30 tot 16.30 uur een nagebouwde hennepplantage op het Julianplein in het centrum van Bussum. Neem een kijkje in de keuken van een hennepkwekerij en leer meer over de gevaren van hennepteelt en hoe u kwekerijen kunt herkennen. 
​​​​​​​
In Gooise Meren werken gemeente, politie, brandweer, woningcorporaties, netbeheerders, UWV, Sociale Recherche, Belastingdienst en OM samen in de strijd tegen hennepteelt.

Sport- en Beweegloket in bibliotheken Bussum en Naarden

Heeft u het advies gekregen om meer te gaan bewegen? Bent u op zoek naar een beweegactiviteit bij u in de buurt? Kom dan eens langs bij het Sport- en Beweegloket van Team Gooise Meren Beweegt. U bent van harte welkom! 
-    Naarden: elke donderdag 11.00 - 13.00 uur, Van Limburg Stirumlaan 2.
-    Bussum: elke vrijdag 11.00 - 13.00 uur, Wilhelminaplantsoen 18.
De buurtsportcoaches geven u graag advies over de vele mogelijkheden, maar luisteren ook naar uw wensen. Bewegen is goed voor de gezondheid maar het plezier in het bewegen zelf is net zo belangrijk!

Raadsvergadering 30 oktober  Begroting 2020

Bent u benieuwd waar de gemeente in 2020 het geld uit de begroting aan besteedt?  Hoe komt het geld bij de gemeente binnen, hoe wordt het besteed en wat zijn de speerpunten?    
Bekijk het filmpje​​​​​​​. De hele begroting vind u op https://begroting.gooisemeren.nl​​​​​​​

Fair Fashion Week Goois Meren 26 oktober t/m 2 november

Van zaterdag 26 oktober tot en met zaterdag 2 november is het Fair Fashion Week In Gooise Meren. Hoe fair is jouw outfit?

Dinsdag 29 oktober 20.00 uur, 'Fier' Bussum.
Discussieer mee tijdens het duurzaamheidscafé over Fair Fashion en cosmetica

Donderdag 31 oktober 20.00 uur, De Groene afslag
Laat je 'Fairleiden' tijdens de filmavond

Zaterdag 2 november, Julianaplein Bussum
Kom naar de Fair Fashion markt!

Het volledige programma vind u op https://www.fairtradegooisemeren.nl/2018/10/10/herfsteditie-fairtrade-week/

 

 

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden