Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 16 januari 2020

Hulp brandweer bij reanimatie

Sinds vorige maand worden ook brandweereenheden gealarmeerd voor het bieden van hulp bij reanimaties. Brandweer Gooi en Vechtstreek heeft een fijnmazig netwerk van kazernes en honderden opgeleide medewerkers die weten hoe te handelen bij een reanimatie. Ze kunnen snel vanuit de kazerne met een AED-apparaat ter plaatse zijn en zo de hulp aan het slachtoffer alvast opstarten in afwachting van de ambulance. Dat is een welkome verbetering, want elke seconde telt! 

Het was al langer een wens van de brandweer en de ambulancedienst om intensiever te gaan samenwerken op dit gebied. 
René Ton, Directeur Regionale Ambulancevoorziening Gooi en Vechtstreek is blij met de samenwerking: “Als ambulancedienst hebben we nou eenmaal af en toe een langere aanrijtijd. Dus het is een goede zaak dat de brandweer ook zo snel mogelijk uitrukt. Als zij eerder ter plaatse zijn, kunnen zij al direct hulp bieden in afwachting van onze komst. Zodra onze ambulance gearriveerd is, neemt de verpleegkundige de reanimatie over en zorgt hij of zij voor verdere medische hulp.”

 

Gemeentelijke belastingaanslag 2020

Over een maand ontvangen inwoners van Gooise Meren de gemeentelijke belastingaanslagen en/of WOZ-beschikking 2020 in de bus. Op de aanslag vindt u de onroerendezaakbelasting (ozb), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing, de reclamebelasting en het grafrecht. 

Berichtenbox

Heeft u zich aangemeld bij de Berichtenbox van mijnoverheid.nl, dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal. Houd dus uw e-mailbox goed in de gaten. Of download de Berichtenbox app via de AppStore of Google Play. Dan ontvangt u een melding bij nieuwe post. Twijfelt u of u zich heeft aangemeld voor de Berichtenbox? Neem dan contact op via de website MijnOverheid.nl of telefoon: 088 12 36 50 00.

Gemiddelde woonlasten

De gemiddelde woonlasten in 2020 bedragen:
•    Rioolheffing € 204,49
•    Onroerendezaakbelasting (ozb) € 319,85
•    Afvalstoffenheffing € 290,35 (meerpersoonshuishoudens) en € 184,75 (eenpersoonshuishouden)

Wijzigingen online doorgeven​​​​​​​

Heeft u een nieuw bankrekeningnummer? Of wilt u zich aanmelden voor automatische betaling (incasso)? Dat regelt u heel gemakkelijk via de website gooisemeren.nl/belastingen. 

 

 

Ophalen ingenomen fietsen station Naarden-Bussum

Bent u de afgelopen weken uw fiets kwijtgeraakt bij station Naarden-Bussum? En stond deze niet in een fietsenrek geplaatst?  Dan is de kans groot dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd.
Tegen betaling van 15 euro en het tonen van het sleuteltje van het slot kunt u ‘m terugkrijgen.  

Sinds half november 2019 verwijdert de gemeente bij het station de fietsen die niet in een fietsenrek staan. De gemeente is met de ruimacties begonnen naar aanleiding van diverse klachten van bezoekers, ondernemers en omwonenden. De fietseigenaren worden eerst gewaarschuwd met een sticker. Zijn de rekken buiten vol? Maak dan gebruik van de bewaakte stalling van de NS. De eerste 24 uur is dat gratis! Dat geldt elke dag opnieuw.

Ophalen fietsen

De geruimde fietsen worden opgeslagen in een tijdelijk depot op de Parallelweg, aan de westkant van het station. De eigenaren kunnen hun fiets op  maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 15.30 en 16.00 uur ophalen. De gemeente bewaart de fietsen uiterlijk veertien weken. Daarna worden ze aan een goed doel geschonken.
​​​​​​​Er zijn zo’n tweehonderd fietsen nog steeds niet opgehaald.

Levina Pors, beiaardier van Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren heeft sinds december een eigen beiaardier: Levina Pors.
Elke tweede donderdag in de maand (op marktdag) bespeelt zij het carillon op het plein van het gemeentehuis in Bussum. Rond twaalf uur neemt zij plaats  achter het klokkenspel en speelt zij een half uur. Pors kan alle melodieën spelen. Ze voert ook verzoeknummers en door haarzelf geschreven composities uit. Levina is tevens beiaardier van Leiden. 

Op donderdag 16 januari is zij weer te horen in Bussum. Als zij zelf niet speelt, stelt zij via de computer een programma samen voor het automatische speelwerk. Daarbij kan zij selecteren uit zo’n duizend liedjes.
Het carillon was in 1974 een geschenk van de Bussumse bevolking, het gemeentepersoneel en sponsors. Het instrument bestaat uit 47 klokken. De zwaarste klok weegt 267 kilo, de lichtste ruim vijf.

 

18 februari: Move It, sportdag voor de jeugd    

Op dinsdag 18 februari (in de voorjaarsvakantie) organiseren de buurtsportcoaches Gooise Meren weer de Move It sportdag voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De sportdag duurt van 10.00 tot 15.30 uur en wordt gehouden in sportcentrum De Lunet, aan de Amersfoortsestraatweg 16 te Naarden. Er worden verschillende sportclinics gegeven. Onder andere: zwemmen, dansen en worstelen. 

De deelnameprijs is € 2,00 per kind. U kunt uw kind inschrijven via het formulier op de website gooisemerenbeweegt.nl​​​​​​​ (zoek op Move it 2020). Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Energiecoaches gezocht

Veel inwoners van Gooise Meren willen graag hun woning (laten) verduurzamen. Maar zij vinden het lastig om te bepalen welke maatregelen zij het beste kunnen nemen. WattNu, een energiecoöperatie zonder winstoogmerk, leidt vrijwillige energiecoaches op om inwoners bij het maken van keuzes te adviseren. Er is een enthousiast team van energiecoaches maar er is zoveel vraag dat WattNu het team wil uitbreiden.

Energiecoach, wat houdt dat in?

Energiecoaches gaan op aanvraag met bewoners in gesprek. Ze brengen de huidige energiestaat van het huis in kaart en helpen met het maken van een stappenplan voor energiebesparing.  Ook geven ze informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Lijkt het u leuk en interessant?

Op woensdag 22 januari start een nieuwe training Energiecoach voor energiebesparing. De cursus omvat vier dagdelen. U kunt kiezen tussen middagsessies (13.00 - 17.00 uur) en avondsessies (18.30 -22.00 uur).
​​​​​​​Wanneer u bewoners wilt helpen energie te besparen en als u ongeveer 4 uur per week beschikbaar bent, mail dan naar energiecoaches@wattnu.org. We nemen dan contact met u op om u verder te informeren.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden