Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 13 februari 2020

IJsklimkampioenen gehuldigd

Kampioenen moet je koesteren!  In het Oude Stadhuis van Naarden heeft de gemeente Gooise Meren afgelopen maandag Marianne van der Steen en haar man Dennis van Hoek gehuldigd voor het leveren van een bijzondere sportprestatie. Beiden werden in het najaar voor de vijfde keer Nederlands Kampioen ijsklimmen. In het bijzijn van familie, vrienden en kennissen werden zij gefeliciteerd door wethouder sport, Alexander Luijten.

De klimmers, die ook regelmatig met succes meedoen aan internationale ijsklimwedstrijden, kregen bloemen en een bon om lekker samen te gaan eten. Het stel vertelde tijdens de bijeenkomst over hun passie, die concentratie, doorzettingsvermogen, techniek en focus vereist.  

 

Lancering klimaatwebsite duurzaam.gooisemeren.nl

Dat het klimaat verandert ervaren we aan den lijve: we hebben warme winters zonder sneeuw en ijspret, periodes met langdurige en pittige regenval en bloedhete en droge zomermaanden. En we worden steeds vaker geteisterd door heftige stormen. 

Onze steden en dorpen zijn daar duidelijk niet op ingericht. Heftige regenbuien leiden steeds vaker tot wateroverlast op straat, in huizen en in kelders, droogte leidt tot schade, lage grondwaterstanden, paalrot en gebrek aan drinkwater. En op al die hete dagen krijgen we last van hittestress. 
Om inwoners op weg te helpen heeft de gemeente Gooise Meren een nieuwe website laten ontwikkelen, die mensen laat zien wat zij op hun eigen woonadres kunnen doen aan het klimaat en de verbetering van hun directe leefomgeving: duurzaam.gooisemeren.nl 

Via de nieuwe website kunt u inzoomen op uw eigen huisadres, zien wat nu uw klimaatlabel is en bekijken welke maatregelen, klein en groot, nu juist bij u rendement opleveren. Je ziet in één oogopslag hoe groot de kans is op ernstige wateroverlast, hittestress, hoe de biodiversiteit kunt verbeteren en hoe u scoort op het gebied van energiebesparing. En u heeft meteen in beeld wat voor kleine en grote
maatregelen u kunt nemen om te komen tot een lager klimaatlabel. 

De website duurzaam.gooisemeren.nl ​​​​​​​is dinsdag 11 februari officieel gelanceerd bij milieuwethouder Barbara Boudewijnse thuis. 

 

'Salomons Oordeel’ terug in Stadhuis Naarden  

Het schilderij ‘Het oordeel van Salomon’ is terug in het Stadhuis, waar het sinds 1602 hangt.

Afgelopen zaterdag en zondag was het Stadhuis speciaal voor het schilderij opengesteld en dat leverde veel bezoekers op. Het paneel is gerestaureerd door Caroline van der Elst. Eric Bernhard restaureerde de lijst. 


Filmmaakster Andrea Bartosova legde de restauratie vast in een kort maar zeer interessant filmpje. Onder meer komt naar voren welke bijzondere ontdekking Van der Elst tijdens de restauratie deed. Het filmpje is te zien op gooisemeren.nl/schilderij.​​​​​​​

Vanaf 17 februari werkzaamheden aan het spoor 

ProRail voert volgende week van maandag tot en met vrijdag overdag en ’s nachts werkzaamheden uit aan het spoor bij Naarden. Het gaat om het stuk tussen de Comeniuslaan en de Voormeerpassage.

Er is volgende week slechts zeer beperkt treinverkeer. Kijk voor actuele reisinformatie op ns.nl of op 9292.nl. Bellen kan ook: 0900 - 9292 (€0,90 per minuut).

De spoorwegovergang aan de Koningin Wilhelminalaan is vanaf 18 februari 06.00 uur tot en met donderdag 20 februari 06.00 uur afgesloten voor het verkeer. Met borden wordt een omleidingsroute aangegeven.
​​​​​​​
Om het vernieuwde spoor op exact de goede hoogte te krijgen, wordt op dinsdag 18 februari een stopmachine ingezet vanaf de Comeniuslaan (km 21.900) tot voorbij de Voormeer (km 20.250). Dit veroorzaakt geluidsoverlast. Eind van de dag (24.00 uur) zijn deze werkzaamheden klaar.
ProRail heeft de direct omwonenden per brief over de verwachte hinder geïnformeerd. 

 

 

Dertig Dagen Gezonder in de maand maart  

Iedereen wil graag gezond leven. Maar het kan best lastig zijn om jezelf een gezonder leefpatroon eigen te maken. Daarom helpt de GGD Gooi en Vechtstreek een handje. Met de actie ’30 dagen gezonder’ daagt de GGD inwoners uit om zelf een gezond doel te kiezen en dat gedurende 30 dagen vol te houden. Bijvoorbeeld: meer groente eten, op tijd naar bed gaan, minder met de mobiele telefoon in de weer zijn of iedere dag op de fiets naar het werk gaan.

Kijk voor meer inspiratie op 30dagengezonder.nl ​​​​​​​en doe mee. Samen met een groep vrienden, klasgenoten, collega’s of het hele gezin meedoen, kan natuurlijk ook. Dat stimuleert extra om het vol te houden! 

Help mee tijdens NLdoet op 13 en 14 maart  

Samen met honderden organisaties organiseert het Oranje Fonds op 13 en 14 maart weer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.
Dat kan ook in Gooise Meren. De burgemeester, de wethouders en de directie van Gooise Meren gaan ook aan slag tijdens NL Doet. 

Wil je ook meehelpen? Ga dan naar nldoet.nl​​​​​​​ en meld je aan. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende activiteiten.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden