Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 10 oktober 2019

Eerste jongerenprijs Gooise Meren voor tienjarige Isa Lakeman

De tienjarige Isa Lakeman uit Bussum ontving dinsdag 8 oktober eerste de Jongerenprijs Gooise Meren. 

Wethouder jongerenbeleid Geert Jan Hendriks, reikte de prijs uit bij Isa op school. 

De jury van de Jongerenprijs was unaniem van mening dat de jonge Bussumse de prijs dubbel en dwars toekomt. Isa leverde een dubbele prestatie. Niet alleen zwom zij op zaterdag 7 september een afstand van 500 meter in De Vecht in het kader van Swimtofightcancer Muiden, zij wist van alle deelnemers ook het grootste geldbedrag voor de strijd tegen kanker bijeen te vergaren: 5107 euro.
 

 

Seniorenmarkt zaterdag 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober is er van 9.30 tot 14.30 uur een grote Seniorenmarkt in en rond het gemeentehuis aan de Brinklaan in Bussum. De organisatie is in handen van de Seniorenraad Gooise Meren, Bibliotheek Gooi en Meer, GGD Gooi en Vechtstreek , Versa Welzijn en de gemeente. Alle ouderen uit Gooise Meren en natuurlijk ook hun kinderen en eventuele mantelzorgers zijn van harte welkom.

Doel van de markt

Gooise Meren kent een groot aantal oudere inwoners. Ze willen graag zo lang mogelijk een actief leven blijven leiden en zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De Seniorenmarkt sluit daar bij aan en biedt een zeer gevarieerd programma. Er zijn lezingen en workshops en u krijgt een overzicht van diensten en producten van organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheid, zorg & welzijn, wonen en vrijetijdsbesteding. Ook is er aandacht voor vrijwilligerswerk en zingeving.

Een greep uit het programma

  • In de raadzaal zijn er tussen 10.00 en 14.30 uur interessante lezingen. Zo geeft Irma Laméris van de GGD uitleg over ‘Positieve gezondheid’. Een nieuwe en inspirerende benadering, gebaseerd op het nieuwe wetenschappelijke inzicht dat gezond leven veel meer inhoudt dan voldoende beweging en gezonde voeding. Tussen de lezingen zijn er muzikale intermezzo’s. 
  • Verspreid over het gemeentehuis zijn er boeiende workshops, Bijvoorbeeld over veilig bankieren, ‘zorg op uw oude dag’, ‘dementievriendelijke omgeving’ en de zorg in het nieuw te bouwen ziekenhuis Tergooi.
  • Om 13.00 uur is er op het parkeerterrein bij het gemeentehuis een demonstratie ‘Walking football’.
  • Meer informatie vindt u op https://www.seniorenraadgooisemeren.nl/seniorenmarkt-2019-programma/​​​​​​​

Toegang gratis

De toegang is gratis. Thee en koffie zijn de hele dag beschikbaar. Tegen betaling kunt u tussen 12.00 en 14.00 uur gebruik maken van een eenvoudige lunch.  

 

Samen Sneller Duurzaam 57e plek Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw

Samen Sneller Duurzaam is op de 57e plaats geëindigd in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw. Vanavond wordt in Amsterdam bekend gemaakt welke initiatieven de top 50 vormen en wie als winnaar uit de bus komt. Samen Sneller Duurzaam is trots op deze 57e plaats.

Samen Sneller Duurzaam, de duurzaamheidsbeweging van particulieren, ondernemers, de gemeente en maatschappelijke instellingen in Gooise Meren, is op de 57 e plaats geëindigd in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw. Het is voor het eerst dat SSD in de jaarlijkse duurzame lijst van het dagblad staat. Kees Hogenbirk van SSD is trots dat SSD op de 57e plaats is beland. ,,Mooi dat we nu op de kaart staan. De 57e plek is zeker niet verkeerd. Daarmee hebben we meer dan 200 andere duurzame initiatieven achter ons gelaten. Het gaat natuurlijk niet om de plek op de lijst, maar om de erkenning die we door deze uitverkiezing krijgen. Ik zie dit als een stimulans om vol overtuiging door te gaan met het ontwikkelen en initiëren van duurzame initiatieven. We zijn nu twee jaar bezig, hebben al veel op poten gezet, maar er is natuurlijk nog een wereld te winnen.’’

Wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse feliciteert SSD met de mooie klassering. ,,Dit is dik verdiend. Ik weet hoe hard binnen alle geledingen van de beweging wordt gewerkt om een meer duurzame wereld te verwezenlijken. Als gemeente hebben we hoge duurzaamheidsambities. Die kan je alleen realiseren als dat binnen de samenleving gedragen wordt. Samen Sneller Duurzaam doet veel meer dan dat. De club initieert zelf tal van duurzame acties en initiatieven, die wij als gemeente van harte ondersteunen en faciliteren. Omdat we zaken niet van boven opleggen maar samen optrekken krijgen we op het gebied van duurzaamheid veel meer voor elkaar.”

Gratis bijwonen uitreiking

Wethouder Boudewijnse en andere vertegenwoordigers van Samen Sneller Duurzaam zullen donderdag 10 oktober de feestelijke bekendmaking van de nummer één op de lijst bijwonen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een gratis kaartje reserveer je op https://dezwijger.nl/programma/festival-trouw-duurzame-100

 

Fase 5 wegwerkzaamheden Naarden

vanaf 18 oktober op- en afrit 5 snelweg A1 dicht 

Vanaf 18 oktober tot en met 3 november zijn er werkzaamheden gepland op het van de Rijksweg Naarden (het stuk tussen de Wilhelminakruising bij de Torenflat en de op- en afrit 5 van de A1 Naarden-West). Afrit 5 is gedurende de werkzaamheden afgesloten.
Actuele informatie: gooisemeren.nl/rijksweg.  

 

Nieuwe bomen in Naarden-Vesting 

Op initiatief van een groot aantal bewoners van de Bussumerstraat gaat de gemeente de bomen in deze straat vervangen. De huidige bomen zijn aan het einde van hun levensduur. In de afgelopen jaren heeft de gemeente er al vier verwijderd. De bomen worden op verzoek van de bewoners vervangen door leilinden. Die stonden er namelijk vroeger ook. Bovendien zijn ze kleiner, waardoor de toren van de Grote Kerk beter te zien is. In de nieuwe situatie staan er 22 bomen, dat is negen bomen meer dan nu.

In de nabijgelegen Westwalstraat staan al diverse leilinden. Die zijn nog in prima staat en blijven dus staan. Dat geldt niet voor de essen en de meelbessen. Ook die worden door leilinden vervangen. In de nieuwe situatie staan er in de Westwalstraat twee bomen meer dan nu.  

De prachtige haagbeuk nabij de hoek Westwalstraat / Sint Annastraat is in goede conditie en blijft staan. Wel zal deze worden gesnoeid, zodat het verkeer er weer goed onderdoor kan rijden.

De werkzaamheden worden in de komende winter uitgevoerd.

Gemeente hangt regenboogvlag uit

Op Coming Out- Dag, vrijdag 11 oktober, hangt de gemeente de Regenboogvlag uit. Op deze dag is er aandacht voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders om openlijk voor hun seksuele geaardheid uit te komen.  

Meer informatie vind je op http://www.cocmiddennederland.nl/algemeen/coming-out-dag-2019-wat-is-er-te-doen​​​​​​​

 

 

Nieuwe regisseur ‘Jongeren op gezond gewicht’ 

Samen met een aantal andere gemeenten doet Gooise Meren mee aan ‘Jongeren op Gezond Gewicht’.  JOGG is een landelijk initiatief om jongeren te helpen bij het maken van gezonde keuzes in hun eet- en leefpatroon. Op 1 september is Miek van Setten als JOG-regisseur in dienst gekomen bij Gooise Meren Beweegt. In samenwerking met de buurtsportcoaches ondersteunt en initieert ze trajecten in de directe omgeving van kinderen, zoals sportclubs, scholen en speelplekken in de buitenruimte.

Heeft u voor Miek van Setten een vraag of een idee? Dan kunt u haar een mail sturen: m.van.setten@jogg-gooisemeren.nl.

 

Fairtrade week Gooise Meren 

Van zaterdag 26 oktober tot en met zaterdag 2 november is het landelijke Fairtrade week. In Gooise 
Meren met het thema Fairfashion.

  • Dinsdag 29 oktober: Fashion Duurzaamheidscafé in Fier Bussum, vanaf 20.00  uur.
  • Donderdag 31 oktober: Fairfashion Filmavond in de Groene afslag vanaf 20.00 uur met film The positive chain of change.
  • Zaterdag 2 november: Fairfashion markt op het Julianaplein in Bussum van 11.00 - 15.00 uur. 

 

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden