Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 25 juni 2020

Veilig zwemmen in Gooise Meren

Gooise Meren is een waterrijk gebied en dat is heel fijn met dit mooie weer!
Alle strandjes en zwemplekken vind je op onze website.

Kwaliteit zwemwater
Houd met dit warme weer de kwaliteit van het zwemwater goed in de gaten (kans op blauwalg) op zwemwater.nl

Zwemmen in vestinggrachten Naarden nog steeds verboden
Vorig jaar werd er na het vinden van een brisantgranaat een zwemverbod ingesteld en dat geldt nog steeds. Er is een kans dat er (meer) munitie in de vestinggrachten ligt.
Zwemmen en duiken in de vesting is sowieso niet verstandig. De vestinggrachten zijn geen openbaar zwemwater en worden niet als zodanig onderhouden. Er kan van alles op de bodem liggen.  

En er zijn genoeg mooie plekjes in Gooise Meren waar je wel mag zwemmen.
Natuurlijk geldt op al deze plekken ook de anderhalve meter maatregel.

Tussenbalans collegeperiode

Het college van Burgemeester en wethouders ligt op koers. In een aantal korte video's praten zij u bij over de afgelopen 2 jaar én over de komende 2 jaren.
Bekijk de video van Barbara Boudewijnse over de aula op de begraafplaats, de natuur, duurzaamheid, Gooise Meren vrij van aardgas, biodiversiteit, dierenwelzijn, vogelopvang en dierenbuddy. 

Bekijk de video van Jorrit Eijbersen  over mooie bouwprojecten als Crailo/Palmkazerne, Bensdorp, het Stationsgebied Naarden-Bussum, en De Krijgsman in Muiden.

 

Uitwisseling info ondernemers

Via het digitale platform Chainels kunnen ondernemers in het centrum van Bussum razendsnel informatie uitwisselen. Bijvoorbeeld over activiteiten als Koopjesdag, het in omloop zijn van vals geld, een winkeldiefstal,  Chainels is een initiatief van de gemeente en het Centrummanagement Bussum. 

 

Verandering ouderbijdrage peuteropvang

Per 1 augustus is de ouderbijdrage voor peuteropvang inkomensafhankelijk. Hoe hoger het inkomen van de ouders of de verzorgers, hoe hoger de bijdrage. Staat uw kind bij een peuterspeelzaal in de gemeente ingeschreven? Dan ontvangt u hierover vóór 1 juli een brief. 
Brief niet ontvangen? Neem dan contact op met de kinderopvangorganisatie of bel de gemeente: 035 2070000. 

Sportmiddag strand Muiderberg

Aanstaande zaterdagmiddag 27 juni organiseert Gooise Meren Beweegt een leuke sportmiddag op het strand van Muiderberg (bij De Zeemeeuw). Er zijn diverse sportieve activiteiten voor kinderen van de basisschool (tot 12 jaar) én voor jongeren (13-18 jaar). Geef je snel op via gooisemerenbeweegt.nl want vol = vol. 

 

Watertappunten weer open

 

Vanwege de coronamaatregelen zijn de openbare watertappunten een tijdje afgesloten geweest. Nu de maatregelen versoepeld zijn, gaan veel tappunten weer open. Instructie: bedien de drukknop met schone handen en raak het punt waar het drinkwater uitstroomt niet aan.


Watertappunten in Gooise Meren

  • Bussum: Veerplein (zie foto), Sportcentrum De Zandzee

  • Naarden: Ruijsdaelplein, Adriaan Dortsmanplein, Raadhuisstraat

  • Muiden: Vestingplein, Dijkweg

 

Horecaondernemers, pas op voor criminelen!

Wordt uw horecabedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heeft u een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Let dan op! Criminelen investeren graag in horecazaken omdat er veel contant geld in omgaat. Zo kunnen ze hun criminele geld witwassen. Vertrouw je het niet? Meld verdachte situaties bij de politie 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of veiligheid@gooisemeren.nl

 

Opruimactie buurtplatform Keverdijk

Op zaterdag 20 juni is er weer een opschoondag in de wijk tuindorp Keverdijk te Naarden. Bewoners gaan samen een kleine twee uur zwerfvuil ruimen. Start: om 10.00 uur voor de deur van De Schakel, Meehelpen? mail naar secretariaat@buurtplatformnaarden.nl.

 

 

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden