Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Nieuwsbrief Gooise Meren 28 mei 2020

Commissaris op werkbezoek

Op woensdag 20 mei was de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, op werkbezoek in Gooise Meren. Hij werd ontvangen door burgemeester Han ter Heegde. De commissaris wilde inzicht krijgen in de gevolgen van de coronacrisis voor toerisme en recreatie. Samen met de burgemeester ging hij langs bij het Muiderslot, de Bruine Vloot in de haven van Muiden en een natuurgebied van het Goois Natuurreservaat. Hij gaf blijk van zijn waardering voor de wijze waarop de culturele instellingen hun uiterste best doen om zich in deze moeilijke periode staande te houden. 

Verkeersexamen groep 7

Het traditionele verkeersexamen voor groep 7 van de basisscholen in Gooise Meren gaat op dinsdag 2 juni gewoon door. Vanwege de corona maatregelen wel in aangepaste vorm.

De leerlingen komen in groepjes van maximaal 30 bij elkaar en zullen vervolgens één voor één, op ruime afstand van elkaar, de route afleggen. De eerste groep start om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein naast Theater Spant! in Bussum.  

 

 

Nieuwe autobrug Krijgsman open 

De nieuwe autobrug over de Muidertrekvaart is sinds vanmiddag (28 mei) open voor gemotoriseerd verkeer. De nieuwe brug vormt de hoofdverbinding voor het autoverkeervan en naar de nieuwe wijk de Krijgsman in Muiden.
Fietsers en voetgangers zijn niet toegestaan op de nieuwe autobrug. Zij moeten nog tot half juli de omleiding volgen. Dan zijn ook de 2 bruggen voor fietsers en voetgangers klaar​​​​​​​

Verruiming winkeltijden supermarkten verlengd

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de verruimde winkeltijden op zon- en feestdagen voor supermarkten in Gooise Meren te verlengen tot 1 juli.
De supermarkten mogen op zon- en feestdagen van 9.00 uur tot 20.00 uur open zijn. De verruiming is eind maart ingevoerd zodat winkelend publiek meer gespreid boodschappen kan doen. Daardoor wordt het risico op verspreiding van het coronavirus verkleind.

'Van Gogh' aan de muur

Het Van Gogh museum heeft voor diverse 'Van Goghstraten' in Nederland een bord beschikbaar gesteld met een beeltenis en een mooie quote van Vincent van Gogh. De gemeente Gooise Meren kwam met de Naardense Van Goghlaan ook in aanmerking. 

Het bord werd woensdag 27 mei officieel onthuld in de Vincent van Goghlaan in Naarden. 

Mantelzorgreis: pilot voor extra ondersteuning

Voor mensen die langdurige en intensieve zorg verlenen aan een naaste is het vaak moeilijk om informele hulp te vragen en te organiseren. De gemeenten Gooise Meren en Hilversum starten daarom samen met Hilverzorg, WeHelpen, MEE-UGV en Vivium een pilot; de mantelzorgreis.  
De gemeenten willen in 2020 samen met ongeveer 25 mantelzorgers gaan kijken op welke manier de mantelzorger helpende handen kan organiseren. 

Wilt u meer informatie over de pilot of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met Astrid Roesink: 06 53 64 55 86 of stuur een mail naar    info@wehelpen.nl   o.v.v. 'Mantelzorg Gooi, informatie deelname'.  

Iedereen doet mee

Deze week publiceert de gemeente Gooise Meren in het Bussums- Muider- en NaarderNieuws een themapagina 'Iedereen doet mee'.
De coronacrisis heeft veel impact op het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte. In deze special vindt u veel informatie en tips over meedoen in deze Corona tijd.
Bekijk de special>> 

Afstand houden, drukte vermijden

Ook tijdens het komende Pinksterweekend blijft het belangrijk om afstand te houden en drukte te vermijden.
Neem daarbij uw eigen verantwoordelijkheid.
Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Bekijk hier de eenvoudige uitleg van de stappen na 1 juni.

 

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden