Inzamelactie taxus op 26 augustus 2017

Op zaterdag 26 augustus 2017 is er een grote taxus inzamelingsactie op 2 begraafplaatsen in Naarden en Bussum, in samenwerking met Taxus voor Hoop. De jonge scheuten van de taxusplant bevatten een stof die gebruikt wordt bij de bestrijding van kanker. U bent van harte welkom om te helpen.

Waarom taxus inzamelen

Op de openbare begraafplaatsen in Gooise Meren staat bij elkaar 6 kilometer taxushaag, die ieder jaar gesnoeid moet worden. In de jonge scheuten van de taxusplant zit baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie.

Aanmelden voor inzamelactie

De snoeiactie is op 26 augustus 2017 van 9.00 tot 14.00 uur op:

  • Begraafplaats Nieuw Valkeveen (Valkeveenselaan, Naarden)
  • Algemene Begraafplaats Bussum (Nieuwe Hilversumseweg 70, Bussum)

Wilt u meehelpen? U kunt zich aanmelden via a.steller@gooisemeren.nl. Geef in uw e-mail aan op welke begraafplaats u wilt helpen en van hoe laat tot hoe laat u wilt komen. Ook als u een uurtje wilt komen, bent u van harte welkom! De gemeente zorgt voor koffie, thee, fris en broodjes.

Afval van eigen taxus

Het snoeisel van uw eigen taxus kunt u inleveren op het afvalscheidingsstation van de GAD in Bussum. Voor taxussnoeisel is een aparte container.

Meer informatie

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker vindt u op de website van stichting Vergroot de Hoop.