Werkzaamheden in de Waterlandtak-West in Muiden

Vanaf 1 maart 2023 vinden de opschoonwerkzaamheden plaats in het natuurgebied Waterlandtak-West in Muiden. Halverwege maart 2023 start de bouw van een uitkijkpunt over het gebied.

Snoeiwerkzaamheden vanaf 1 maart 2023

De opschoonwerkzaamheden in het gebied bestaan voornamelijk uit het verwijderen van overmatig riet en het snoeien van bomen en struiken. Dit is nodig om het terrein niet dicht te laten groeien. De werkzaamheden kunnen zichtbaar zijn van de Maxisweg, maar het verkeer heeft hier geen hinder van. Naar verwachting wordt dit werk begin april 2023 afgerond.

Bouw uitkijkpunt over Waterlandtak-West

Vanaf 20 maart 2023 start ook de bouw van een uitkijkpunt over de Waterlandtak-West. Het uitkijkpunt is toegankelijk vanaf parkeerplaats P1 in Muiden. Deze werkzaamheden vallen samen met de werkzaamheden die aan parkeerplaats P1 worden uitgevoerd. Het hekwerk aan de kant van de oude Maxisweg (bij de sportvelden) wordt vervangen zodat dit hetzelfde is als in de rest van het gebied. Voor de aanleg van het uitkijkpunt wordt een eiland opgehoogd en verbonden met een dam en duiker. Het uitkijkpunt zelf bestaat uit een plateau met hekwerk. Er komt een informatiebord over de unieke natuur en bewoners van de Waterlandtak-West. Met het uitkijkpunt komt de natuur nog dichterbij en kunnen bezoekers de flora en fauna van het gebied nog beter bewonderen.

Meer informatie op de website van de Provincie Noord-Holland.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden