Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Verwijdering bootjes Naardertrekvaart

Waternet gaat in de week van 25 mei 2020 wrakken weghalen uit de Naardertrekvaart bij de Naardense wijk Keverdijk. Tegelijk ruimt de gemeente de vaartuigen zonder geldige vergunning of toestemming die op de oever in de groenstrook liggen. Eigenaren kunnen hun boot nog voor 24 mei 2020 weghalen.

Ieder jaar houdt Waternet een opschoonactie in de regio Ámstel, Gooi en Vecht. Dat doet zij op grond van de Wrakkenwet. De gemeente is verantwoordelijk voor de oevers. Bootjes die geen ‘drijvend vermogen’ hebben, worden verwijderd. Hiermee houden we voldoende vaarruimte, een goede waterkwaliteit, veiligheid en een aantrekkelijke uitstraling.

Wrakken met flyer van Waternet

Waternet heeft de te verwijderen wrakken voorzien van een flyer. Op enkele vaartuigen op de oever heeft de gemeente een brief geplakt. In de flyer en de brief staat dat eigenaren tot en met 24 mei 2020 hun wrak of boot kunnen weghalen. Anders worden ze verwijderd en geborgen. Eigenaren hebben dan nog een paar weken de tijd hun eigendom op te halen, maar dan wel tegen de gemaakte hoge kosten.

  • Grijs-wit vaartuig van ± 4 meter bij kruising Huibert van Eijkenstraat-Vaartweg
  • Blauw-wit vaartuig van ± 5 meter ter hoogte van Vaartweg 46
  • Wit vaartuig van circa ± 3 meter ter hoogte van Vaartweg 56
  • Wit-geel vaartuig van ± 4,5 meter ter hoogte van kruising Ten Boschstraat-Vaartweg
  • Groen-wit vaartuig van circa 4 meter ter hoogte van Vaartweg 74
  • Groen-zwart vaartuig van ± 3,5 meter ter hoogte van Churchillstraat 3
  • Rood-wit vaartuig van ± 4 meter ter hoogte van Churchillstraat 3

Stel uw vraag aan Waternet of aan de gemeente

Voor vragen aan Waternet belt u 0900 - 9394. Voor vragen aan de gemeente belt u 035 207 00 00 of stel uw vraag via het contactformulier​​​​​​​.

Naardertrekvaart wordt mooier

Binnen het gebiedsprogramma Naarden buiten de Vesting zijn in samenwerking tussen de provincie, de gemeente, Waternet en de Regio in de afgelopen jaren mooie projecten uitgevoerd. Allemaal bedoeld om het tussen Naarden en Muiden gelegen buitengebied aantrekkelijker te maken voor recreanten en de natuurwaarden en cultuurhistorische waarden te versterken. Onder andere zijn de open schootsvelden overgedragen aan het Goois Natuurreservaat en is een wandelpad aangelegd van de Naardense vesting naar Stadzigt in het Naardermeergebied. Op het programma staat nu het verhogen van de recreatieve en landschappelijke waarde van de Naardertrekvaart.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden