Verwijderen fout geparkeerde fietsen rond station Naarden-Bussum

In  januari 2023 start de gemeente met het stickeren en verwijderen van losse fietsen die niet in de rekken staan rondom station Naarden-Bussum.

Fiets niet goed in fietsenrek? Eerst waarschuwing

Fietsen die niet goed in de rekken staan en tegen palen of muurtjes zijn gezet zorgen voor een rommelige indruk in de stationsomgeving en veroorzaken hinder en overlast voor andere reizigers.

Fietsen die buiten de rekken staan krijgen een sticker met daarop een waarschuwing. Staan deze fietsen na 48 uur nog niet in een rek, dan gaan ze naar het fietsendepot in de bewaakte fietsenstalling rechts naast de hoofdingang van station Naarden-Bussum.

Verwijderde fiets ophalen bij fietsendepot

Een verwijderde fiets haalt u op bij het fietsendepot in de bewaakte fietsenstalling naast de hoofdingang van treinstation Naarden-Bussum. Bij het ophalen van de fiets betaalt u € 25 administratiekosten in de bewaakte fietsenstalling.

Openingstijden fietsendepot

Het fietsendepot in de bewaakte fietsenstalling is open van maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur.

Meenemen

  • Geldig legitimatiebewijs. Dit is alleen nodig als u geen fietssleutel heeft
  • De sleutel van uw fietsslot
  • Pinpas. U betaalt € 25 administratiekosten bij het ophalen van uw fiets. Alleen pinnen mogelijk. Zonder betaling krijgt u de fiets niet mee

Zie ook gooisemeren.nl/fietsenstation

Fietswrakken en weesfietsen

De gemeente gaat vanaf januari alle fietswrakken in de stationsomgeving verwijderen en afvoeren. Het gaat hier om oude, beschadigde fietsen die niet meer bruikbaar zijn.

Ook is er aandacht voor weesfietsen. Dat zijn fietsen, die al enige tijd ongebruikt en verwaarloosd in de rekken staan en daar veel plaats innemen. De gemeente mag deze fietsen op grond van de regelgeving in de APV na 3 maanden verwijderen. Daardoor ontstaat er weer ruimte in de rekken voor andere fietsen.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden