Verder met toekomst Gooise Kust

Hoort de Gooise Kust nu als recreatieve badplaats bij de Metropool Regio Amsterdam (MRA) of juist als natuurlijke klifkust bij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Wordt het een ‘reservaat’ met behoud van rust, ruimte, erfgoed en natuur? Of bepaalt de MRA met het merk ‘Castles and Gardens’ de toekomst van de Gooise Kust? Deze en andere vragen zijn belangrijk om te komen tot de visie ‘Aan de Gooise Kust’.

Afwegen

Tot en met de zomer 2019 zijn in fase 1 opvattingen, meningen en ideeën verzameld en in een rapport vastgelegd. Nu start fase 2; het verder uitwerken hiervan om te komen tot een visie. De visie is nodig omdat er allerlei ontwikkelingen op ons afkomen. Hoe gaan we daarmee om? Wat willen we versterken? En wat juist niet? Deze visie biedt straks een kader waarmee belangen kunnen worden afgewogen voor de invulling van het kustgebied.

Gesprekken en Kustateliers

Tot maart 2020 gaan we in gesprek met betrokkenen. Ook vinden er 2 Kustateliers plaats. Daarin worden samen kansen, knelpunten en mogelijkheden verkend, belangen afgewogen en keuzes gemaakt. Dit moet uiteindelijk leiden tot een breed gedragen visie voor de toekomst van de Gooise Kust. Dit traject wordt begeleid door OKRA Landschapsarchitecten en Identity Matching Academy.

Meer op bestuur.gooisemeren.nl

Lees meer over het project Aan de Gooise Kust op bestuur.gooisemeren.nl​​​​​​​.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden