Vanaf 1 januari 2022 meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

Vanaf 1 januari 2022 gelden nieuwe subsidieregels als u een woning wilt verduurzamen. Vanaf dan krijgt u 30 procent van de kosten vergoed als u 2 maatregelen voor verduurzamen neemt. Dit was 20 procent. De verhoging van de subsidieregeling geldt in ieder geval tot en met 2024.

Maatregelen voor verduurzamen

Maatregelen voor verduurzamen zijn:

  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • HR++ glas
  • Aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp

Subsidie aanvragen mogelijk bij minimaal 2 isolatiemaatregelen

De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. De subsidie kan worden aangevraagd bij minimaal 2 isolatiemaatregelen, of bij combinatie van 1 isolatiemaatregel met een (hybride) warmtepomp. Verenigingen van Eigenaren kunnen voor isolatiemaatregelen terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Richtlijnen voor isoleren

In 2050 willen we onze woningen niet meer verwarmen met aardgas. De Rijksoverheid helpt woningeigenaren om de komende jaren minder energie te verbruiken en hun woning zo te verduurzamen dat ze straks zonder aardgas verwarmd kunnen worden. Met een goed ge├»soleerd huis verbruik je minder energie, waardoor je energierekening omlaag gaat. Het is ook comfortabeler: met vloerisolatie voelt de grond niet koud aan en met dakisolatie is de zolder ook behaaglijk warm.

De overheid heeft richtlijnen opgesteld tot welke grens je je huis moet isoleren. Bekijk de standaard en streefwaarden op rijksoverheid.nl. Deze standaard geeft aan wanneer de woning goed genoeg is geïsoleerd om aardgasvrij te kunnen worden. De streefwaarden geven voor afzonderlijke bouwdelen, zoals dak, vloer, of ramen, aan met welke isolatie je sowieso goed zit.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden