Sporen dicht in de nacht van 26, 27 en 28 mei 2019

De spoorwegovergangen Gooibergstraat, Herenstraat en Meerweg in Bussum gaan ieder 1 nacht dicht op 26, 27 en 28 mei 2019. ProRail asfalteert dan bij de spoorwegovergangen.

  • De spoorwegovergang Gooibergstraat is dicht van zondag 26 mei 2019 van 22.00 uur tot en met maandag 27 mei 2019 06.00 uur
  • De spoorwegovergang Herenstraat is dicht van maandag 27 mei 2019 23.00 uur tot en met dinsdag 28 mei 2019 06.00 uur
  • De spoorwegovergang Meerweg is dicht van dinsdag 28 mei 2019 23.00 uur tot en met woensdag 29 mei 2019 06.00 uur

Hinder tijdens werkzaamheden

De werkzaamheden brengen geluid en licht met zich mee. Omdat ProRail in de nacht werkt kan dit als hinderlijk worden ervaren. Hulpdiensten en ook de busmaatschappij Connexxion is op de hoogte van de afsluitingen.

Geen treinen van 3 augustus tot en met 26 augustus 2019

Voor het grootschalig onderhoud aan het spoor rond Naarden en Bussum gaat ProRail in augustus 2019 23 dagen achter elkaar aan het werk om zoveel mogelijk werk te combineren. Hierdoor rijden er van 3 augustus tot en met 26 augustus 2019 geen treinen tussen Hilversum en Weesp. Binnen deze periode is er ook 7 dagen tussen Weesp en Amsterdam Centraal geen treinverkeer mogelijk. Dat zorgt voor een moeilijkere bereikbaarheid van Schiphol in de zomervakantie periode.

Meer spoorprojecten rond Naarden-Bussum

ProRail werkt aan verschillende spoorprojecten rond Naarden-Bussum.

Minder sporen en wissels bij Naarden-Bussum

Het spoor rond station Naarden-Bussum is aan vernieuwing toe. Er komen minder sporen en wissels waardoor treinen veiliger en sneller kunnen doorrijden. Ook is er een kleinere kans op storingen én het zorgt voor veiliger oversteken van de overwegen.

Opknapbeurt station Naarden-Bussum

Het monumentale station Naarden-Bussum wordt toegankelijker en ruimer. Aan de westkant komt een extra ingang en er komt meer plek voor fietsen. Als treinreiziger hoeft u in de toekomst minder lang op de trein te wachten. Door de betere toegankelijkheid van het station zijn reizigers sneller op de perrons.

Rondje Naardermeer voor mens en dier

Een onderdoorgang onder het spoor bij de Karnemelksloot in Naarden verbindt straks de noord- en zuidkant van het Naardermeer. Fietsers en wandelaars kunnen het bekende 'rondje Naardermeer' dan afmaken. Een aantal nieuwe faunapassages zorgt ervoor dat dieren het spoor veilig kunnen oversteken. Naar verwachting is het meeste werk in de 2e helft van 2019 klaar. ProRail voert de projecten uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, de gemeente Gooise Meren, Natuurmonumenten en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer informatie

Op prorail.nl/gooisemeren en op bestuur.gooisemeren.nl​​​​​​​ vindt u meer informatie over de werkzaamheden rond het spoor van Naarden en Bussum. U kunt ook contact opnemen met ProRail via 0800 7767245 (gratis) of prorail.nl/contact.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden