Project Hollandse Luchten van start

In het project Hollandse Luchten brengen inwoners van Noord-Holland de luchtkwaliteit van hun leefomgeving in kaart. Dat gebeurt via sensoren die fijnstof meten. Bent u benieuwd naar de luchtkwaliteit in uw buurt en wilt u meedoen in een meetgroep? Er is een informatiebijeenkomst op 29 november  en  15 december 2022. Meer informatie via hollandse-luchten.org.

Over Hollandse Luchten

Hollandse Luchten is een burgerplatform met meetgroepen op verschillende locaties in Noord-Holland. De meetgroepen verzamelen informatie over de leefomgeving. Dit noemen we burgerwetenschap. Het doel van Hollandse Luchten is om via burgerwetenschap met bewoners, overheden, experts en bedrijfsleven kennis op te bouwen, met elkaar in gesprek te gaan en handelingsperspectieven te bieden voor een gezonde fysieke leefomgeving.

Regio Gooi- en Vechtstreek

In onze regio zijn er 3 meetgroepen: in Gooise Meren, de BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren) en Hilversum. Veel mensen maken zich zorgen om de uitstoot van bijvoorbeeld snelwegen of overvliegend verkeer. Samen willen zij gaan meten om erachter te komen hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.

Meedoen

Ook benieuwd naar de luchtkwaliteit in uw buurt? Of heeft u een meetvraag, bijvoorbeeld over de uitstoot van een bepaalde weg? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 29 november 2022 en op 15 december 2022. Meld u aan via hollandse-luchten.org.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden