Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Overdiemerweg eind 2020 weer open

Eind 2020 gaat de Overdiemerweg weer open voor verkeer. Voordat de weg opengaat, vinden enkele verbeteringen plaats.​​​​​​​ De weg was bedoeld als tijdelijke verbinding vanwege het plaatsen van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal en een aansluiting op de A1. Na het afronden van de werkzaamheden in 2010 ging de weg dicht.

Dat de weg weer open gaat is goed nieuws voor de Muidense en Weesper tieners die in de Amsterdamse wijk IJburg op school zitten. En ook voor de IJburgers die naar winkelcentrum Maxis gaan.

De weg loopt over het grondgebied van de gemeente Gooise Meren. De voormalige gemeente Muiden en nu gemeente Gooise Meren hebben zich ingespannen om de weg weer open te stellen. In samenwerking met Vattenfall (eigenaar van de grond) en de gemeente Diemen, die hiervoor vorig jaar het bestemmingsplan heeft aangepast.

Verbeteringen Overdiemerweg

Voordat de weg eind 2020 weer opengaat, vinden enkele verbeteringen plaats. Onder andere komt er in beide richtingen een verlicht en vrijliggend fietspad. Daarnaast verbetert de verkeersveiligheid op de parallelweg van de A1, want deze wordt afgesloten voor autoverkeer. In de toekomst komt daar een vrije busbaan.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS, in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden