Oud-wethouder Gerben Struik overleden

Met grote verslagenheid heeft het college van burgemeester en wethouders kennis genomen van het overlijden van oud-wethouder Gerben Struik. Struik overleed in de ochtend van 4 maart in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Hij was 44 jaar oud.

Gerben Struik was van 2011-2015 raadslid voor GroenLinks en later fractievoorzitter in de gemeenteraad van Bussum. Na de gemeenteraadsverkiezingen eind 2015 werd hij in januari 2016 wethouder voor GroenLinks in het eerste college van Gooise Meren.

Als wethouder zette hij zich in voor thema’s als duurzaamheid, jeugd en werk en inkomen. Hij was een bevlogen wethouder, die met grote deskundigheid en dossierkennis, persoonlijke aandacht en betrokkenheid opkwam voor de minder bedeelden in de samenleving.

Begin 2018 maakte hij bekend ernstig ziek te zijn. Bij hem was kanker geconstateerd. Struik nam een time-out om zich volledig op zijn genezing te richten. De andere collegeleden namen zijn taken waar. Een operatie en diverse behandelingen volgden. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 was hij nog wel lijsttrekker voor GroenLinks, maar na de verkiezingen werd Barbara Boudewijnse voor GroenLinks wethouder in het nieuwe college. Bij herstel van Struik zou zij plaatsmaken voor hem.

Het nieuws van zijn overlijden raakt het college zeer diep. Zijn overlijden komt, ondanks het feit dat hij ernstig ziek was, zeer onverwacht. Struik was een collega die zich onbaatzuchtig en onvermoeibaar inzette voor alle inwoners van Gooise Meren.

"Dit nieuws komt keihard aan", aldus burgemeester Han ter Heegde in een eerste reactie. "Gerben was een fijne collega, een bescheiden mens die gaf om andere mensen. Rustig en weloverwogen in zijn manier van doen, scherp als hij scherp moest zijn. Binnen het eerste college van Gooise Meren vormde hij een stabiele en verbindende factor. Het college en de gemeente Gooise Meren zijn hem veel dank verschuldigd. Wij wensen zijn echtgenote, zijn kinderen en ander nabestaanden veel kracht toe om dit enorme verlies te dragen."

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden