Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Historische woningen energiezuiniger maken

'Wat is de beste manier om mijn woning energiezuiniger te maken?' Dat is een vraag waar heel veel mensen over nadenken. In onze regio zijn er vrij veel woningen met een monumentaal of historisch karakter. Bij dat type woningen is vaak een speciale aanpak nodig.

Naarden-Vesting

Een groepje bewoners heeft in samenwerking met de gemeente, Wattnu en De Groene Grachten energiescans laten maken van een aantal woningen in Naarden-Vesting. Daarna is een ‘glasproject’ gestart. Om te bepalen welk type isolatieglas het meest geschikt is, is advies gevraagd aan architecten, leveranciers en de gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Erfgoed. De volgende stap is om ook andere vestingbewoners te ondersteunen bij het vervangen van het glas dat er al is.

Regionale hulp bij energiezuiniger maken panden

Ook op regionaal niveau is er hulp bij het energiezuiniger maken van historische panden. In onze regio komen vooral 2 typen historische woningen veel voor:

  • De arbeiderswoning
  • De Gooise Villa

Inwoners konden zich aanmelden voor een gratis energiescan en advies. 7 eigenaren krijgen een gratis scan. Van de 7 woningen zijn er 3 in Gooise Meren: 1 arbeiderswoning in Muiden en 2 Gooise Villa's, in Naarden en Bussum.

Groene Menukaart

Alle kennis over het energiezuiniger maken van historische panden komt in de Groene Menukaart van De Groene Grachten te staan.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden