Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.

Meer weten? Houd onze nieuwspagina over het coronavirus goed in de gaten!

Help eenzame ouderen tijdens de coronacrisis

Ouderen zijn tijdens de coronacrisis een kwetsbare doelgroep, niet alleen vanwege gezondheidsrisico’s, maar ook omdat meer eenzaamheid dreigt te ontstaan. ​​​​​​​Er zijn verschillende initiatieven om ervoor te zorgen dat ouderen contacten houden en praktische hulp krijgen. Zie de website eentegeneenzaamheid.nl/houdcontact.

Contact op afstand

Nu een persoonlijk bezoekje aan ouderen niet altijd mogelijk is, is contact op afstand waardevol. Zoals een kaartje sturen of een telefoontje. Laat van je horen. Of misschien juist wat vaker.

Stuur een kaartje

Een kaartje sturen kan bijvoorbeeld via cor.omapost.nl​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​. Het Nationaal Ouderenfonds​​​​​​​ brengt ‘schrijfmaatjes’ bij elkaar, net als Postmaatje. Bij Stichting Kletsmajoor​​​​​​​ kun je een gratis ‘pen pakket’ krijgen om van je opa, oma, buurman of buurvrouw een penvriend(in) te maken.

Maak een persoonlijke videoboodschap

Op de website van ANBO kan je een videoboodschap inspreken.

Bellen met ouderen

Op kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wilt bellen of als je het leuk vindt door iemand gebeld te worden. Ook bij de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds kun je je opgeven als vrijwilliger of om gebeld te worden.

Digitale vaardigheid

Leren skypen met de kleinkinderen, samen foto’s bekijken of handige apps leren gebruiken. Ouderen leren het via welkomonline.nl​​​​​​​.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden