Gooise Meren Prijs voor Werkgroep Vestingkanonnen en andere vrijwilligersprijzen uitgereikt

Wethouder Alexander Luijten met werkgroep Vestingkanonnen met Gooise Meren Prijs

Het gemeentebestuur van Gooise Meren reikte ook dit jaar weer de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uit. Naast de 4 prijzen voor vrijwilligers per woonplaats ging er voor het eerst een prijs naar een groep vrijwilligers. De Werkgroep Vestingkanonnen ontving De Gooise Meren Prijs. Inwoners konden kandidaten voordragen voor de 5 prijzen. Een jury van de gemeente (de fractievoorzitters en wethouder Barbara Boudewijnse) heeft hieruit een keuze gemaakt.

Winnaars vrijwilligersprijzen

Naast de Gooise Meren Prijs voor de vrijwilligers van de Werkgroep Vestingkanonnen hebben 4 inwoners de Kleine Johannes, de Muiderbergse Echo, de Muider Roemer en het Naardens Compliment ontvangen.

De Gooise Meren Prijs

Deze prijs ging naar de vrijwilligers van de Werkgroep Vestingkanonnen: André Leijenhorst, Willem Kloosterman, Ruud Beek, Fred Pouw en Wout van der Berg. De werkgroep is een initiatief van de Vereniging Vestingstad Naarden. De 5 mannen bouwen houten onderstellen (affuiten) voor kanonnen. Het doel is om het historische karakter van de vestingsteden Naarden en Muiden te versterken met deze gerestaureerde kanonnen. Ze hebben er in de afgelopen 5 jaar al 8 gemaakt.

De Kleine Johannes (Bussum)

Bert Rigter ontving De Kleine Johannes. Bert is vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Gooi en Vechtstreek. Hij brengt ook andere vrijwilligers de kneepjes van het vak bij. Daarnaast is hij chauffeur van de EHBO-bus en bij Hilvertours. Verder begeleidt Bert mensen met een beperking bij de Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland en is hij chauffeur bij de Voedselbank.

De Muiderbergse Echo

De Muiderbergse Echo ging naar Jur Jonges. Jur is vanaf de oprichting in 2015 betrokken geweest bij de Dorpsraad Muiderberg. Eerst als bestuurslid en sinds 2018 als voorzitter. Jur kwam op voor de belangen van de inwoners van Muiderberg op vele terreinen. Daarbij kwam zijn kennis en ervaring als architect goed van pas.

De Muider Roemer

Guus Kroon ontving de Muider Roemer. Guus is geboren en getogen in Muiden en heeft zich al tientallen jaren in de geschiedenis van zijn stad verdiept. Hij is stadsgids van Muiden en heeft al veel over Muiden geschreven. Ook was hij betrokken bij de oprichting van het Halifaxmonument in Muiden. Een eerbetoon aan de 7 omgekomen bemanningsleden van een bommenwerper die neerstortte in de Noordpolder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Naardens Compliment

Het Naardens Compliment was voor Jeanette de Brauwer-Calis. Jeanette heeft bijna haar hele leven vrijwilligerswerk gedaan. Na haar pensioen is ze hiermee nog actiever aan de slag gegaan. Ze is secretaris bij wijkontmoetingscentrum De Schakel en bestuurslid van De Zandzee. Naast haar bestuurswerk schrijft ze de levensverhalen van bewoners op.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden