Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Geef informatie over drankkoeriers door via het regionale meldpunt

In de regio Gooi en Vechtstreek zijn diverse drankkoeriers of 'wodkaboys' actief, die via sociale media illegaal drank verkopen aan jongeren. Alle gemeenten uit de regio Gooi en Vechtstreek hebben zich aangesloten bij het 'meldpunt drankkoeriers'. Heeft u informatie over een (vermoedelijke) drankkoerier? Geef dit dan (anoniem) door via het regionale meldpunt drankkoeriers.

Regionaal meldpunt drankkoeriers

Vooral jongeren onder de 18 jaar kopen illegaal drank bij drankkoeriers of wodkaboys. Via sociale media als WhatsApp of Instagram bestellen ze de drank, die de koeriers dan bij hen thuis of op een andere afgesproken plek afleveren.

Bij het regionale meldpunt kunt u (anoniem) informatie geven over de drankkoeriers. Het gaat dan bijvoorbeeld om informatie over de personen die u drank ziet afleveren aan de jongeren, het kenteken van hun auto of de plek waar de jongeren de alcohol aannemen. De informatie moet de gemeente helpen om de drankkoeriers beter in beeld te krijgen, zodat de gemeente ertegen kan optreden.

Naar het regionale meldpunt drankkoerier

Intensieve regionale aanpak drankgebruik jongeren

Het drankgebruik onder jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek is hoog. Het regionale meldpunt drankkoeriers is 1 van de acties van de gemeenten om het alcoholgebruik onder jongeren te verminderen. Daarnaast ondernemen ze nog een aantal acties:

  • Het voorlichten van ouders over NIX18
  • Het trainen van professionals om alcoholgebruik vroegtijdig te signaleren
  • Inzetten op de weerbaarheid van jongeren
  • Het werken aan een betere naleving van de regels van NIx18 bij de verkoop van alcohol, vooral bij sportverenigingen

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden