Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. U kunt veel producten en diensten online aanvragen. Vrij inlopen kan niet, we werken alleen op afspraak.

Gebiedsbiografie Gooise Meren

Als inwoner van Gooise Meren geniet u waarschijnlijk regelmatig van de in landschappen en van de rijkdom aan cultureel erfgoed in onze gemeente. Bijvoorbeeld de Gooise heide bij Bussum, het Naardermeer en het Muiderslot. Het behoort allemaal tot het erfgoed dat we aan volgende generaties willen doorgeven. Daarom hebben wij een zogeheten gebiedsbiografie laten opstellen.

Publieksversie

De Gebiedsbiografie Gooise Meren beschrijft vanuit een historisch perspectief de diversiteit van ons erfgoed. En dat levert interessante kennis op. Wist u bijvoorbeeld dat de Gooise heide al in de IJstijd is ontstaan? En dat Amsterdam zijn groei ook aan het Gooi te danken heeft?

Speciaal voor u als inwoner hebben we de uitgebreide Biografie bewerkt tot een zeer toegankelijke publieksversie van 35 pagina’s. Het boekje is rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s. Bekijk het boekje op gooisemeren.nl/gebiedsbiografie (PDF, 7MB).

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden