Evenementenpas om Naarden-Vesting in te rijden

Tijdens evenementen in Naarden-Vesting is het erg druk in de vesting, wat gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid. De helft van de 6500 auto’s die dagelijks door de vesting rijden is geen bezoeker of klant en tijdens sommige evenementen is het lopen op de rijbaan van de Markstraat dan erg gevaarlijk. Daarom wordt bij maximaal 8 evenementen per jaar de Markstraat afgesloten voor autoverkeer. Bewoners van Naarden-Vesting en ondernemers in de vesting hebben een evenementenpas gekregen waarmee zij wel de vesting in mogen rijden tijdens evenementen. Het gebruik van evenementenpassen is een proef tot half 2023. Het 1e evenement waarbij wordt gecontroleerd op de evenementenpas is Open Monumentendag.

Afsluiting Marktstraat tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag in Naarden-Vesting op zondag 11 september 2022 is de Marktstraat afgesloten voor autoverkeer. Alleen automobilisten met een evenementenpas en bestemmingsverkeer mogen tijdens het evenement de Vesting in rijden. Dit heeft te maken met de verkeersveiligheid. Bewoners en ondernemers in de Vesting hebben per adres 2 gratis evenementenpassen gekregen, die zij achter de autoruit kunnen plakken.

Controle op 3 plekken

Verkeersregelaars controleren op 3 plekken of automobilisten de evenementenpas kunnen laten zien:

  • Kruispunt Amsterdamsestraatweg, Energiestraat (Gooimeer)
  • Burgemeester van Wettumweg, Alexanderlaan (hertenkamp)
  • Amersfoortsestraatweg, Huizerweg (Abri)

Proef met evenementenpassen

Het gebruik van evenementenpassen is een proef tot half 2023. Daarna wordt gekeken of er inderdaad minder autoverkeer in de Vesting is tijdens evenementen.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden