Energieklussers en energiebuddies gezocht

Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu helpt inwoners met een laag inkomen en een hoog energieverbruik. Met energiebuddies en energieklussers brengen ze de gas- en elektriciteitsrekening naar beneden. Voor de winter willen ze zoveel mogelijk mensen bereiken. Helpt u mee?

Door de hoge energieprijzen krijgen steeds meer inwoners te maken met een hoge energierekening. Wattnu krijgt via gemeente en maatschappelijke organisaties adressen van bewoners door.

Vrijwillige energiebuddy Nannie bezoekt samen met een klusser deze bewoners. “We kunnen snel heel veel bereiken met het nemen van kleinere energiebesparende maatregelen. Samen met de bewoner lopen we het huis door om te kijken wat er verbeterd kan worden en regelen we dat het geïnstalleerd wordt. De bewoner woont zo prettiger, het energieverbruik gaat omlaag en de rekening daardoor ook. Het is een hele persoonlijke aanpak, iedere situatie is weer anders. Het goede aan dit project is dat wij onafhankelijk werken van de gemeente en de woningbouwcorporaties. Maar wanneer de bewoner dit wil, werken we wel samen met die partijen.”

Komt u helpen?

Bent u handig (klusser) en/of communicatief sterk (buddy) en bent u minimaal een dagdeel beschikbaar? Meld u dan aan bij energiebuddy@wattnu.org voor meer informatie.

Er is ruimte voor vrijwilligers (vrijwilligersvergoeding), maar ook voor zzp-ers die tegen een maatschappelijk tarief als energieklusser aan de slag willen.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden