Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Denk mee over goed leven in Gooise Meren in 2040

De gemeente staat voor een aantal spannende keuzes over de toekomst van Gooise Meren. Keuzes die we moeten maken om ook dan goed te kunnen leven in Gooise Meren. En dat doen we samen met u. Deel uw ideeën over de toekomst van Gooise Meren met ons.

Nadenken over de toekomst doen we samen

Wethouders Jorrit Eijbersen (Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving) en Geert-Jan Hendriks (Leefbaarheid en Participatie) zien de keuzes als grote opgaven voor de gemeente.

Zo zijn er meer woningen nodig om het groeiend aantal woningzoekenden te kunnen huisvesten. Maar waar kunnen we die bouwen, zonder de hoge leefkwaliteit in onze gemeente en onze mooie natuur aan te tasten? We moeten ook meer gebruik gaan maken van groene energie. Maar hoe gaan bijvoorbeeld cultureel erfgoed en de energietransitie samen? En we moeten onze leefomgeving zo gaan inrichten dat we minder last zullen hebben van overstromingen en hitte. Maar hoe doe je dat, als je ook gewoon je auto wil parkeren? Want die zet je liever niet op een plek waar straks ook het water moet worden opgevangen.

Wethouders Eijbersen en Hendriks zeggen dat het nu het moment is om aan de slag te gaan. Het is belangrijk om niet stil te staan. Nadenken doen we samen met de samenleving: onze inwoners, onze ondernemers, belangengroepen, professionals en de regio. Samen weten we meer en kunnen we komen we tot de mooiste oplossingen.

Goed leven in Gooise Meren

De gemeente is in 2019 begonnen met het project ‘Goed leven in Gooise Meren’. Met inwoners, partners en professionals zijn 5 belangrijke kwaliteiten naar voren gekomen: Ruim en rustig wonen, samen leven in de kernen, een natuur- en erfgoedparel, het hart van Nederland en duurzaam en gezond. Dat zijn de kwaliteiten die we met elkaar mee willen nemen naar de toekomst.

Ansichtkaart invullen vóór 1 december 2020

1.000 inwoners krijgen een ansichtkaart via de post met daarop vragen over de toekomst van Gooise Meren. Inwoners kunnen de ansichtkaart vóór 1 december 2020 invullen en in de antwoordenvelop gratis terugsturen. De ansichtkaart online invullen kan ook.

Omgevingsvisie en Nota Koers en Keuzes

Ook is het mogelijk om ideeën voor de toekomst van Gooise Meren aan te leveren via de pagina Omgevingsvisie. U vindt daar de Nota Koers en Keuzes waarin de keuzes die we moeten maken uitgebreid staan toegelicht.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden