Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. U kunt veel producten en diensten online aanvragen. Vrij inlopen kan niet, we werken alleen op afspraak.

Definitief nieuwe plek skatebaan Muiden

Vorige maand legde de gemeente de aanleg van de skatebaan in het Westbatterijpark stil omdat er twijfel ontstond over de aangewezen plek en startte onderzoek naar een nieuwe plek. Het onderzoek is afgerond en de bouw van de skatebaan kan nu definitief doorgaan op een plek die noordelijker ligt en daarmee verder weg van de huizen. Begin september wordt de bouw hervat en de oplevering is eind oktober verwacht. De skaters die een petitie startten en extra geld inzamelden om de skatebaan te realiseren zijn blij met de nieuwe plek.

Geluidsonderzoek

Een buurtbewoner tipte de gemeente over de situatie van een skatebaan in Middelburg. Die baan moest na aanhoudende bezwaren van omwonenden na een rechterlijke uitspraak worden verwijderd door overschrijding van geluidsnormen bij het gebruik. De gemeente heeft daarom geluidsonderzoek laten doen naar de geluidsproductie van de skateboards die neerklappen op de baan in combinatie met de afstand tot de huizen.. Dit gaf aan dat een afstand van 80 meter tot woningen geen overschrijding van geluidsnormen geeft. De nieuwe plek voldoet hieraan.

Skatebaan mooi weggewerkt in het landschap

De skatebaan komt in het noordelijk deel van het park. Daar wordt de baan in het landschap ingegraven en ingezaaid. De baan steekt nauwelijks boven de oorspronkelijke hoogte van het landschap uit. De skatebaan is te bereiken via de toegangen naar het binnen gebied van het park, via de dam, bruggen of via een trekpontje. Bij het trekpontje worden fietsenrekken geplaatst. De oorspronkelijke plek van de skatebaan wordt afgewerkt en ingezaaid met gras.

Download de kaart met locatie van het skatepark (PDF, 1 MB)

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden